NRK Meny
Normal

Eks-Viking: – Spillerne gruer seg Viking-kaptein: – Han tar feil

Tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal mener Viking-spillerne gruer seg til trening. – Det er feil, og han vet ikke hva han snakker om, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

Tengesdal

Jørgen Tengesdal spilte 228 kamper på ti sesonger for Viking FK. Nå snakker han ut om det han mener er en ukultur som rammer klubben sportslig.

Foto: Scanpix / NTB

Indridi Sigurdsson

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

– Jeg vet at mange av spillerne synes det er dritkjedelig å gå på trening, og når de er ferdige, er det kjekkeste de vet å komme seg hjem igjen. Når det er på det nivået der, er det faretruende, sier tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal til NRK.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson er ikke enig i utspillet fra Tengesdal.

– Det er absolutt ikke slik at folk gruer seg til trening, sier Sigurdsson.

Viking er inne i en dårlig periode. Etter å ha tapt halvparten av sine spilte kamper til nå i serien ligger de mørkeblå på en tiendeplass med 14 poeng.

– En ukultur i klubben

Onsdag kom kravet fra sportslederen i Aftenbladet om at Hareide må gå. Styreleder i Viking, Geir Solstad avviste samme dag kravet, og sier det er slutt på den tiden da kortsiktige løsninger ble ordnet ved bruk av raske penger.

– Vi må basere handling på planer. Foretar vi en radikal handling må det være en del av en plan der vi mener noe med det vi gjør, sa Solstad.

Geir Solstad

Geir Solstad, styreleder i Viking.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Solstad sier han vil endre pengekulturen i Viking. Det er Tengesdal enig i at trengs.

– Det kan være en tendens til en ukultur i klubben. Når du kommer inn i klubben, og tar på deg en Viking-drakt, er det mange som binder seg. Det er mye press og diverse. Det må de prøve å løsne opp i, og få folk til å ha det kjekt på jobb, sier Tengesdal.

Sigurdsson: – Vi trives sammen

Vi har kjekke treninger, og det er god stemning på treningsfeltet. I det siste har vi ikke trent så mye fordi det har vært så mange kamper, sier han til NRK.

– Det er feil, og han vet ikke hva han snakker om. Vi trives godt sammen, legger han til.

Tengesdal utelukker ikke at et jobbytte for Åge Hareide kan være en løsning.

– Det er resultatene over tid som teller. Hareide selv sagt at hvis det ikke er utvikling, og de når den gylne fjerdeplassen, må se på andre løsninger, sier han.

Tengesdal: – Håper ikke Viking venter for lenge

– Hareide har veldig mange merkelige unnskyldninger i hytt og pinevær i stedet for å stikke fingeren i jorden og si at det er for dårlig over hele linja, legger han til.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video Jørgen Tengesdal

VIDEO: Tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdal snakket om klubben i NRK Rogalands 18.40-sending onsdag 30. mai 2012.

Nå håper han at en eventuell sparking av Hareide ikke skjer for sent.

– Nå har de tatt ferie og ligger relativt trygt an på en tiendeplass, men ikke med for mye poeng. Hvis det fortsatt går dårlig, og det drar ut mot høsten, håper jeg ikke at de gjør det samme de gjorde da vi hadde Tom Prahl i 2006. Da ventet de nesten for lenge, sier han.

Vikings trener Tom Prahl

Tom Prahl tok over som Viking-trener før 2006-sesongen, og ledet Viking til rekorddårlige 20 poeng på 20 kamper. Da det gjensto seks kamper av sesongen tok Tom Nordli over, og reddet Vikings plass i eliteserien.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix