NRK Meny
Normal

– Slik skal Oilers arena bli

Det sa Tore Christiansen i 2008. Nå har drømmen hans gått i oppfyllelse.

Slik skal Oilershallen bli, sa Tore Christiansen i 2008. Siden da har drømmen hans gått i oppfyllelse.

VIDEO: I 2008 drømte Tore Christiansen om en ny ishockeyarena i Tjensvollkrysset. Nå er den på plass. Se den fire år gamle TV-saken.

– Uten ny ishall kommer ikke Oilers dit vi ønsker at de skal være, nemlig en kanonambassadør for Stavanger. Da må de være i øvre del og vi må vinne noen titler. Det har vi alle forutsetninger for å få til, bortsett fra at vi ikke har fasiliteter, sa Tore Christiansen til daværende ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland i 2008.

Lørdag er det klart for åpningskamp i den nye Oilershallen i Stavanger. På tribunen sitter ein stolt klubbeier som har brukt tid og en god slump penger for å få virkeliggjort den store drømmen sin.

VIDEO: Lørdag er det klart for åpningskamp i den nye Oilershallen i Stavanger. På tribunen sitter en stolt klubbeier som har brukt tid og en god slump penger for å få virkeliggjort den store drømmen sin. Og Tore Christiansen har selvølfgelig sørget for at et tribunesete bærer hans navn. Foto: Odd Rune Kyllingstad

I NRK-dokumentaren Den rike onkelen fra 2008 møtes Christiansen og Sevland på ordførerens kontor for å drøfte hvordan en ny ishall i Tjensvollkrysset kan realiseres.

Lovende svar fra ordfører Sevland

Tore Christiansen

Tore Christiansen i gulldress i anledning Oilers' seriemesterskap.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Sevland svarer Christiansen at han har vedlig lyst til å realisere hallen.

– Engasjementet til Tore i denne saken er helt uvurderlig. Det har ikke blitt bygget nye ishockeyfasiliteter i Stavanger siden søttitallet, og jeg mener vi skal få til denne nye hallen, sa Sevland.

På «drømmenes teater» Old Trafford viser Christensen frem sin egen VIP-boks, og viser til likheter mellom manchester uniteds stadion, og den han selv har tenkt å bygge.

– Dette er optimalt. Og for meg som skal bygge hall er det fantastisk å se at den er nesten helt lik den vi skal bygge i Tjensvollkrysset, sa han.

Christiansens drøm ble virkelig

Siden den gang har drømmen hans blitt til virkelighet.

I morgen åpner Stavanger Oilers sin nye storstue med fulle tribuner. Kampen mot Vålerenga var utsolgt kort tid etter at billettene ble lagt ut.

Tidligere i uken inntok Oilersspillerne isen, og i formannskapsmøtet i går kveld fikk Oilershallen innvilget skjenkebevilling for noen områder før kampen, i pausen og etter kampen.

Se den nye storstuen til Stavanger Oilers fra spillernes perspektiv.