– Skulle være en trygg tur

Navnet på den 44 år gamle haugesunderen som omkom i alpene i går formiddag er frigitt.

Det var Karl Idar Johansson (44), som er bosatt i Haugesund, som omkom i en snøskredulykke i Italia, mandag 2. februar 2015, skriver Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Den 44 år gamle haugesunderen skulle ut på en nøye planlagt tur, ifølge hans venn Jan Helge Hagland. Han skulle egentlig selv ned til Italia for å stå på ski i morgen.

– Det var tre personer fra Haugesund som reiste ned i forkant av oss, så var vi tre andre som skulle reist ned i morgen, sier Hagland.

Beskrev fine forhold

– Her snakker vi om erfarne skifolk som har stor respekt for skred og farene ved det. De gjorde god research i forkant og snakket med guider og folk som var kjent med området, forklarer vennen.

På vei opp i fjellet stoppet trioen og snakket med folk som var på vei ned fra fjellet, som kunne melde om gode forhold.

– Vi har kjørt i dette området mange, mange ganger før, og her er det snøskredfare tre som ikke er spesielt for dette området, sier han.

Kun en ble tatt av raset

Dermed mener han det er helt utrolig at en slik ulykke skulle skje, og kaller det uflaks.

– Når det er gjort så godt arbeid i forkant, med å undersøke forholdene og forsikre seg om at det var en trygg tur, så er det uflaks, selv om det føles helt feil å si uflaks, så er det den beste beskrivelsen jeg komme på, sier Hagland.

Han forteller at det kun var 44-åringen som ble tatt av snøskredet.

– Det er kun han som omkom som var i selve raset. De andre to sto utenfor raset, og de trodde i starten at han heller ikke var i raset, men så viste det seg at han var det da, sier vennen.

De to som overlevde, en mann og en kvinne, har valgt å reise hjem til Norge igjen, forteller Hagland.

Laster kart, vennligst vent...

Det var her i Valle d'Aosta i Nord-Italia Karl Idar Johansson ble tatt av et snøskred.