– Så nære på og så ufattelig trist

Jærlaget rotet det til for seg, og tapte oppgjøret mot Vard Haugesund i en thriller av en kamp. Dermed blir det ingen opprykkskvalifisering for Bryne og Vard rykker ned.

– Dette er et sjokk. Vi gledet oss, og tenkte på hvor vi skulle spille kvalik, og mot hvem, men nå er vi skikkelig skuffet, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

– Dette var en kamp vi hadde i vår hule hånd. Vi ledet tre ganger og tapte helt på slutten. Vi er enormt skuffet. Dette var altfor dårlig og skikkelig bittert, sier brynespiller Tommy Eide Møster.

Vard Haugesund gjorde jobben, men det gjorde også Ull/Kisa og dermed var det de som tok plassen i divisjonen.

– Det er litt spesielt. Når vi vinner en kamp er vi som regel høyt oppe, men nå vant vi og rykket likevel ned, så det er ganske sur stemning, sier Vard-spiller Alexander Stølås.

Bryne tapte

En skuffet Rogvi Baldvinsson trasker av banen på Bryne stadion etter tapet mot Vard Haugesund.

88,5 minutter med opprykksmulighet

Det ble en spennende kamp mellom de to rogalandslagene. Og kampen ble avgjort i sluttminuttene. Det ble et uheldig utfall for begge lag. Bryne hadde kvalikplassen i lommen i 88,5 minutter.

Det første målet kom etter 42 minutter, signert Esben Ertzeid fra Bryne. Vard utlignet etter 54 minutter med Roy Miljeteig. Men Bryne svarte etter to minutter med Aram Khalili. To minutter senere utligner Vard ved Sanel Kapidzic.

I det 61. minutt går Bryne igjen opp i ledelsen med 3–2 etter Khalilis andre scoring for dagen. Vard utligner med Oliver Karlsen drøye ti minutter senere.

I sluttminuttene avgjorde Vard kampen. Først blir det 4–3 ved Anthony Avalos, før Sanel Kapidzic avgjør det hele på overtid med 5–3.

Bryne kunne sikret kvalikplassen dersom de tok minst ett poeng. Vard måtte ha ett poeng for å unngå nedrykk, men var avhengig av Ull/Kisa tok færre poeng enn dem selv. Slik gikk det ikke. Med 2–0 seier og tre poeng ble det Ull/Kisa som sikret plassen i førstedivisjon.

Bryne har scores nest mest

Bryne har scoret nest mest mål i førstedivisjon. Med Khalilis 17 og Skartveits 16 er de farlige fremover, men forsvaret lekker som ei sil.

– Jeg har fått mer og mer grått hår etter hvert som bryne sluppet inn. forstår ikke hvorfor så lett å score på Bryne. Dette må vi gjøre noe med. Dette er en enorm skuffelse, sier Larsen.

– Vi slipper inn alt for enkle mål, og det gjør vi i dag også. Vi må skjerpe oss, sier Eide Møster.