– Riktig å hjelpe NOKAS-film

Ordfører Leif Johan Sevland slår tilbake mot kritikken om filmatiseringen av NOKAS-ranet.

Ordfører Leif Johan Sevland om NOKAS-film

Ordfører Leif Johan Sevland mener Stavanger kommune gjorde rett ve å legge til rette for filming på domkirkeplassen.

Foto: NRK

Denne uken ble de siste opptakene til NOKAS-filmen gjort på domkirkeplassen i Stavanger. I dag kritiserer ransdømte Erling Havnå filmen, fordi han mener den kommer for tidlig.

Havnå kritiserer også Stavanger kommune for å legge til rette for innspillingen på domkirkeplassen.

Men ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland, står inne for bidragene fra kommunen.

Grusomt angrep

– NOKAS-ranet var et grusomt angrep på Stavanger. Et menneske ble drept og flere har traumer og minner om det som skjedde, sier Sevland.

Ordføreren forteller at Stavanger kommune ikke har hatt noen diskusjon på om det er rett eller galt å lage filmen. Men når filmen likevel lages, så er det rett å legge til rette for den, mener han.

– Det som Stavanger kommune har gjort er at selve plassen er stilt til disposisjon. Det tror jeg alle byer i verden gjør i situasjoner der filmer skal lages, og det er også naturlig for oss å gjøre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Respektløst?

Erling Havnå

Erling Havnå kritiserer Stavanger kommune for å legge til rette for innspillingen av NOKAS-filmenpå domkirkeplassen.

Foto: Magnus Bratten / NRK

Erling Havnå soner en dom på 16 års fengsel for NOKAS-ranet. Han mener det er respektløst mot ofrene at en film kommer så få år etter hendelsen.

Og Havnå får støtte fra lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen. Også han mener filmatiseringen er respektløs mot dem som ble rammet.

Stavanger-ordføreren forstår reaksjonene.

– Jeg forstår at ofrene vil kunne oppleve dette som en belastning. Men det er altså ikke kommunen som har finansiert denne filmen, sier Sevland.

– Men at en film ville komme var det mange som regnet med, og så er det kanskje de som ønsker at filmen kom om noe lengre tid, avslutter ordføreren.