Hopp til innhold

Kristiansen: – Rasistisk å trekke inn bakgrunnen til foreldrene

Stjernen har ikke bestemt hva klubben skal gjøre etter at Oilers-spiller Tommy Kristiansen ble kalt «Tommy sigøyneren» fra tribunen søndag.

Under kampen mot Stjernen søndag fikk Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen nok av hetsen fra Stjernens supportere. Han forlot banen før siste periode var ferdig.

VIDEO: Dagen etter kampen mot Stjernen trente Tommy Kristiansen og resten av Oilers i Stavanger. Kristiansen forklarer hvorfor han gikk av banen. Foto: Anders Fehn

Jeg får høre «Tommy sigøyneren» og «din jævla taterunge». Det synes jeg ikke hører hjemme på en hockeybane.

Oilers-spiller Tommy Kristiansen til Fredriksstad Blad

– Vi beklager det som har skjedd med Tommy. Det er ikke slik vi ønsker å ha det her i Stjernehallen. Vi ønsker at folk skal kunne rope, men helst på våre egne spillere, sier daglig leder i Stjernen, Trond Magnussen, til NRK.

Bakteppet er tilropene som fikk Oilers-spiller Tommy Kristiansen til å forlate isen da de to lagene møttes i Østfold søndag.

Da NRK snakket med Magnussen mandag ettermiddag, hadde han verken vært i kontakt med Kristiansen selv eller de arrangementsansvarlige.

Kristiansen: – Tåler nesten alt

– Derfor vil jeg ikke uttale meg så mye, sier han, men legger til:

– Vi må ta tak i dette i våre rekker. Den arrangementsansvarlige må snakke med sine vakter. Så må vi finne ut hva vi gjør etter det, sier han.

Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen.

Foto: Ommund Sola
Petter Thoresen

Petter Thoresen.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Dagen derpå sier Tommy Kristiansen at hetsen pågikk gjennom store deler av kampen.

– Jeg tåler å høre nesten alt. Når de begynner å trekke inn hva slags bakgrunn foreldrene dine har, synes jeg det er så å si rasistisk, sier han.

– Skriker gjennom en hel kamp

Kristiansen håper nå Stjernen og Norges Ishockeyforbund ordner opp.

– De får bestemme hva som skjer videre, legger han til.

Spilleren mener ikke hockeysporten er spesielt plaget med så alvorlige skjellsord.

– Det er absolutt ikke noe som er ute i hele Hockey-Norge. I går syntes jeg imidlertid det ble for mye. Når de står og skriker gjennom en hel kamp, blir det uakseptabelt, sier han.

Treneren: – Voksent av Kristiansen

Oilers-trener Petter Thoresen mener det står respekt av Kristiansens avgjørelse om å gå av banen.

– Det er voksent gjort, fremfor å gjøre en handling han kunne blitt syndebukken for, sier han.

Han kan ikke komme på lignende episoder fra norsk ishockey i dag.

– Jeg trodde vi var ferdige med den slags sjikane fra tribunen. Noen få fra Fredrikstad gjorde dette. Vi får legge saken bak oss og lære av det, sier han.

Utestengelse kan bli aktuelt

Selv om Kristiansen tidligere har spilt i Sparta, Stjernens rival, er hetsen utenfor det han bør akseptere, mener daglig leder Magnussen.

– Tommy er kontroversiell spiller fra den gamle tiden i Sparta. Han er en spillertype som bruker fysikken sin, så han er ikke populær i Stjernen. Likevel behøver han ikke tåle dette, fastslår han.

Ifølge Magnussen var det en eller flere privatpersoner som satt bak utvisingsboksen som kom med tilropene. Den daglige lederen sier at utestenging fra tribunen er en mulig reaksjon, samtidig som klubben vil snakke med vedkommende før det eventuelt skjer.

Kan bli sanksjoner mot Stjernen

Norges Ishockeyforbund skal nå be Stjernen og andre involverte parter om en redegjørelse for hva som har skjedd. Deretter sendes saken til arena- og arrangementsutvalget.

– Vi har ikke så mange slike saker å sammenligne med. Men det kan bli sanksjoner knyttet til Stjernen som arrangørklubb, sier assisterende generalsekretær Petter Saltvedt.

Saltvedt mener ikke rasisme er et problem i norsk ishockey.

Flere nyheter fra Rogaland

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg