Normal

– Nytt livstegn fra Monica (26) var feil

Selv etter gjennomgang av Monica Barstads bankkort- og mobilbruk, stopper alle sporene fredag, ifølge politiet.

Monica Barstad

Monica Barstad (26) fra Sandnes la ut dette bildet på sin Facebook-profil 4. juni. Fire dager senere ble hun meldt savnet. Familien har vært i kontakt med mannen på bildet, men han har ikke kunnet hjelpe dem videre i letingen.

Foto: Privat

Monica Barstad
Foto: Privat / NTB scanpix
Monica Barstad

Monica Barstad (26), både med og uten brller.

Foto: Privat

– Slik det ser ut foreløpig, er det ingen ting som tyder på at det har vært aktivitet på mobilen hennes siden fredag kveld, sier politiadvokat Anne Hølland.

Hølland presiserer at politiet først fikk tilgang til mobildataene i dag, onsdag, og at de trenger noe mer tid til å gå gjennom alt.

– Vi har også fått utskrift fra bankkontoen hennes. Der har det heller ikke vært aktivitet siden fredag, sier Hølland.

Ringte ikke banken lørdag

Flere medier meldte tidligere onsdag at Monica Barstad hadde ringt banken sin lørdag, altså én dag etter det fram til da siste, sikre sporet etter henne.

– Vi har fått beskjed om at hun forsøkte å ta kontakt med banken sin på lørdag. Det er en kjempepositiv nyhet for oss, sa lillebror Runar Barstad Egeland til Rogalands Avis tidligere onsdag.

Dette er feil, ifølge politiadvokaten.

– Foreløpig stopper de konkrete sporene etter Monica på fredag, sier Hølland.

Bankkontoen sist brukt fredag

Etterlysningen av sandneskvinnen Monica Barstad (26) ble kjent i norske medier mandag denne uken.

Tirsdag fikk Sandnes-politiet oversikt over når kvinnens bankkort sist ble brukt. De viser at siste transaksjon ble gjort 7. juni, altså fredag – samme dag som hun sendte den siste tekstmeldingen til faren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Runar Barstad Egeland reagerer på måten politiet i Rogaland har handsama søstera si forsvinning på.

VIDEO: – Det er en tung tid for familien, men vi føler at vi får mye støtte gjennom sosiale medier, sa broren Runar Barstad Egeland til NRK mandag kveld.

Fire etterforskere i Sandnes-politiet jobber med saken. De jobber blant annet med å gjøre et såkalt basestasjonsøk på mobiltelefonen til Barstad.

Vil sjekke Facebook-kontoen

– Dette søket kan gi opplysninger om hvor telefonen har befunnet seg hvis den har vært skrudd på. Vi jobber også med å få tilgang til hennes Facebook-konto, for å se om det kan være relevant informasjon der, sier Hølland.

Hun understreker at politiet ikke har opplysninger som tilsier at det har skjedd den 26 år gamle kvinnen noe kriminelt, men at de samtidig holder alle muligheter åpne.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Politiet i Sandnes har fått flere tips etter at 26 år gamle Monica Barstad fra Hommersåk ble meldt savnet på ferie i Hellas. Faren har fått opplysninger i Hellas om at datteren kan ha reist til Santorini, og leter nå der.

VIDEO: – Dette er selvfølgelig veldig vanskelig for familien, og vi håper å fortest mulig finne ut av hva som har skjedd, sier familiens bistandsadvokat Liss Byrkjedal. Foto: Bjørn Olav Skjæveland (Arkiv, 11. juni).

– Saken etterforskes som en forsvinningssak. For hver dag som går blir det mer alvorlig, sier politiadvokaten.

Fire etterforsker saken

26-åringen, som jobber som flyvertinne for Norwegian, ble meldt savnet lørdag.

Hun hadde da vært på ferie i Hellas sammen med en venninne siden slutten av mai. Venninnen reiste hjem, mens Barstad skulle fortsette ferien i noen dager til.

Ifølge Hølland er politiet fremdeles svært interesserte i tips om saken, og ber alle som kan si noe om Monica Barstads bevegelser, om å ta kontakt via e-postadressen tips.rogaland@politiet.no.