– NFF somler, og FKH taper penger

FKH selger ut hjemmekampene, men har god plass til flere. Klubben mener NFF somler med å få plass nytt regelverk.

Haugesund stadion

Haugesund stadion har nå en kapasitet på 5000 tilskuere. Når vedtaket om å tillate 40 prosent sitteplasser blir trolig kapasiteten 6200.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Asle Skjærstad

Asle Skjærstad er daglig leder i FK Haugesund.

Foto: FKH.no

FK Haugesund mener Norges Fotballforbund (NFF) har brukt for lang tid på å utarbeide nye regler for utvidet tribunekapasitet.

– Lørdagens FKH-kamp mot Brann er utsolgt, og uten det nye regelverket på plass går klubben glipp av viktige inntekter, sier daglig leder Asle Skjærstad.

Den 10. februar vedtok forbundsstyret i Norges Fotballforbund å tillate 40 prosent ståplasser på arenaer i toppfotballen for menn, mot 20 prosent i dag.

– Kunne solgt mange flere billetter

Mens administrasjonen i NFF har utarbeidet regelverket har FKH har spilt for fulle tribuner mot Molde i første hjemmekamp og i dag blir trolig også lørdagens kamp mot Brann utsolgt.

– At det ikke er på plass enda synes vi er veldig synd. Nå har vi noen store kamper, blant annet Brann nå førstkommende helg. Vi hadde håper at det hadde blitt ferdig før. Det er tapte penger, og sånn sett trist, men det er så lite vi kan gjøre med det. Det er en prosess som foregår inne hos NFF, sier Skjærstad.

Han synes at forbundet har brukt for lang tid.

– Ja det synes vi jo. For oss er det viktig å få utvidet kapasiteten, spesielt på store kamper. Da vet vi at vi kan selge mer billetter. Selvfølgelig ønsker vi et høyere tempo, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nye seter på Haugesund Stadion

Det ble satt opp nye seter på Haugesund Stadion etter opprykket til eliteserien i 2009.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

NFF: – Må ivareta sikkerheten

Yngve Haavik

Yngve Haavik er informasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.

Administrasjonen i Norges fotballforbund har brukt over to måneder på å endre regelverket fra 20 til 40 prosent ståplasser. Informasjonsrådgiver Yngve Haavik skjønner godt at fotballklubbene synes det tar tid.

– Jeg har full forståelse for at klubber ønsker å ha mulighet til å utnytte stadionkapasiteten så tidlig som mulig. Når det er sagt: etter et forbundsting skal et nytt forbundsstyre konstituere seg, i tillegg må administrasjonen bruke den tiden som er nødvendig for å kvalitetssikre at retningslinjene som blir lagt frem for det nye forbundsstyret er hensiktsmessige med hensyn til å ivareta sikkerheten. Sikkerhet er viktig for oss, for Haugesund, for alle klubbene og publikum, sier Haavik.

Søknaden leveres på torsdag

Haugesund stadion har en kapasitet på 5000 tilskuere og med god plass i nordre sving, vil klubben søke om 1200 flere ståplasser. NFF skal behandle saken torsdag i neste uke og da står FKH klar med søknaden.

– Da vil vi umiddelbart søke om utvidet kapasitet til ca. 6200 publikummere, sier Skjærstad.

Hvor lang behandlingstid vil søknaden ha?

– Det er vanskelig for meg å spekulere i, men det er klart at når nye retningslinjer blir vedtatt, og man skal ha 40 prosent ståplasser på stadion må man også få nytt sikkerhetssertifikat, og herunder godkjent ny evakueringsplan. Det er det politi og brannvesen som må utstede. I tillegg må vaktene på stadionet informeres og instrueres. Det er ikke bare å knipse med fingrene, men vi håper å få det på plass så fort som mulig, i likhet med Haugesund, sier Haavik i Norges Fotballforbund.

Haugesund stadion

Haugesund stadion er en av de vanskeligste bortebanene i eliteserien.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK