NRK Meny
Normal

– Navnga de andre - nekter selv skyld

Ingen av de sikta i Tina-saken erkjenner straffskyld. Den første mannen som ble pågrepet har i avhør navngitt de tre andre sikta i saken.

Odd Rune Torstrup

Odd Rune Torstrup forsvarer 36-åringen. Ha

Foto: Andreas Molland / NRK

– Han erkjenner ikke straffskyld i forhold til det han er siktet for, sier forsvarsadvokat Odd Rune Torstrup.

Etter det NRK kjenner til skal mannen, som først ble pågrepet i saken, ha gitt en detaljert forklaring der han peker ut den eller de som står bak drapet på Tina Jørgensen.

– Hvem er det han i avhør har pekt ut som gjerningsperson?

– Om han har gitt detaljer om den enkelt vil jeg ikke si noe om, men han har navngitt tre personer, og disse er nå pågrepet, sier forsvarsadvokaten.

Informasjonen om at mannen nekter straffskyld, kommer etter at politiet i dag fortalte at det var avhøret av 36-åringen som førte til flere pågripelser. Det reagerer forsvarsadvokaten på.

– Det er særdeles uklokt av politiet. Det gjør det vanskelig å gjøre gode avhør, sier Torstrup, som også bekrefter at dette stemmer, sier forsvarsadvokaten.

– Tror politiet er på rett spor

Torstrup uttalte tidligere i dag at han tror politiet er på god vei til å oppklare den 15 år gamle drapssaken.

– Jeg tror at politiet er på rett spor til å oppklare Tina-saka, men det er fremdeles mange lause tråder. Det er veldig viktig at de som eventuelt er skyldige ikke får høve til å sette seg inn i andre sine forklaringer, seier Torstrup.

Alle de fire siktede er varetektsfengslet. Den ene av dem i to uker, og de andre i fire uker.

Tina Jørgensen ble sist sett i live 24. september 2000 i Stavanger sentrum, og ble funnet død en måned seinere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.