Hopp til innhold

– Mange nedturer og mye bekymring

Forsand-ordføreren fikk beskjed om funnet politiet hadde gjort i Dørvika i Lysefjorden i går kveld. Han håper på å kunne sette en strek over forsvinningssaken som har preget hele bygda.

Kriminalteknikere ved huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand

Politiet har lett lenge etter spor etter Agnes Elisabeth Müller i Forsand.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

– Det er trist at det er gjort et funn, men vi har gått og ventet på en avklaring så følelsene er blandede, sier ordfører i Forsand, Ole Tom Guse.

I dag kom meldingen om at politiet har funnet en menneskelignende gjenstand i fjorden. Gjennom et undervannskamera har politiet sett en innpakket gjenstand som ligger på 70 meters dyp i Lysefjorden.

De tror det kan være Agnes Elisabeth Müller som sist ble sett onsdag før skjærtorsdag og ble meldt savnet påskeaften. Politiet etterlyste henne med navn og bilde tirsdag 22. april.

Ole Tom Guse

Ordfører i Forsand, Ole Tom Guse.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Det har vært uker med mange nedturer, og mye bekymring. Samtidig har bygda vist masse engasjement og omsorg for familien. Det er flott å se. Det har vært mange som har hjulpet til med å lete og det er mange som håper på en avklaring slik at vi kan få vite hva som har skjedd, sier han.

Forberedte barna i går

Lysefjorden er stor og dyp og politiet har gjennomsøkt et stort område.

– Jeg hadde håp og tro på at det skulle bli et funn. Det er ei nål i en høystakk i en stor kommune. Politiet har gjort en veldig god jobb, sier han.

Guse ble informert om funnet av politiet i går kveld.

– Beskjeden kom til barnevernet slik at vi kunne informere barna så de skulle være forberedt på det som kom i media i dag. Vi hadde håpt at hun skulle bli funnet i live, så slik sett er det trist at det er gjort et funn i sjøen, men nå avventer vi hva som kommer fra politiet i dag og i morgen før vi setter en sluttstrek, sier Guse.

Politiet har funnet en innpakket gjenstand på 70 meters dyp i Lysefjorden som de mener ligner på et menneske. De starter arbeidet med å heve den, men trenger profesjonell bistand.

VIDEO: Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiinspektør Kristin Nord-Varhaug informerte i dag om at politiet har gjort et funn i Lysefjorden.