NRK Meny
Normal

– Må vurdere hele SP-ledelsen

Noen vil ha Borten Moe ut, andre lanserer navn som Geir Pollestad til ledertroikaen i Senterpartiet. – Men hele ledelsen må vurderes på nytt, mener fylkeslederen i Rogaland.

Bjarne Undheim

Bjarne Undheim (foran) er fylkesleder for Rogaland Senterparti. Han lanserer i dag rogalendingen Geir Pollestad som kandidat i ledertrioen til partiet.

Foto: Knut Falch / Scanpix

– Det har ikke vært så trivelig å være fylkesleder mens dette har pågått. Nå mener jeg det var en klok beslutning Liv Signe tok da hun valgte å gi stafettpinnen videre til andre. Vi håper jo at dette skal skape ro i partiet, sier fylkesleder for Senterpartiet i Rogaland, Bjarne Undheim.

Vil ha tidligere statssekretær i ledelsen

I dag lanserer han blant annet stortingsrepresentant Geir Pollestad til partiet ledergruppe.

Geir Pollestad

Geir Pollestad fra Nærbø var tidligere statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Nå er det en ny ledelse som skal velges, både leder og nestleder. Jeg mener Geir Pollestad kan være en aktuell kandidat.

– Du lanserer han som leder?

– Det er vel å dra det litt langt, men han jo ung og lovende. Med den valgkampen vi har lagt bak oss så mener jeg han har vist at han er en politiker som behersker de aller fleste feltene, og ikke minst det å få ting på dagsorden. sier Undheim.

Lenger nord i fylket, i Suldal, mener senterpartiordfører Torkel Myklebust, at også nestleder Ola Borten Moe bør ta hatten sin å gå.

– Nå må vi konstatere at Navarsete vil trekke seg. Da mener jeg det er naturlig at Ola Borten Moe også gjør det. Han må ta konsekvensene av at ledelsen ikke har fremstått utad med tillit til hverandre, sier Myklebust.

– Alle må vurderes

Men så langt vil ikke Undheim gå.

– Jeg vil si det på en annen måte. Vi må vurdere hele ledelsen på nytt når slike ting skjer. Derfor vil jo nå alle tre bli vurdert. Liv Signe har gitt klar beskjed, og nå må vi sette i hop en ny ledelse. Det er mange ting som må stemme for å få den på plass.

Og selv om han lanserer Pollestad som ny kandidat til ledertrioen er han sikker på at en mann blir sittende et sted i toppen.

– Trygve Slagsvold Vedum har hatt en sterk stilling, og jeg tror han fortsatt har det, avslutter Undheim.