NRK Meny
Normal

– La Sola få beholde pengene

Fremskrittspartiet vil at de store flyplassene i landet skal få beholde mer av pengene de tjener.

Stavanger lufthavn Sola

En stor del av pengene som Stavanger lufthavn Sola tjener brukes til å finansiere mindre flyplasser.

Foto: Avinor

Av landets 46 flyplasser, er det bare de fire største som tjener penger. Nå vil stortingsrepresentant Solveig Horne fra Fremskrittspartiet at disse flyplassene skal få beholde pengene, og selv være ansvarlig for bruken av disse midlene.

Solveig Horne

Solveig Horne (Frp).

Foto: Stortinget

– Det viktigste for norsk luftfart er at flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim får vokse og at de får nok penger til å øke kapasiteten, sier Horne.

Men hva med de 42 andre distriktsflyplassene som er avhengig av å få penger for å overleve?

– Det må vi selvfølgelig se på, men det viktigste er at de store flyplassene selv får kontroll på egen pengesekk og får nok til å investere til videre passasjervekst. Frp har tidligere foreslått at driften av de små flyplassene kan gjøres over statsbudsjettet.

Vil ikke røre flyplassfinansieringen

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Geir Pollestad (Sp) har liten sans for forslaget fra Frp. Senterpartiets toppkandidat i Rogaland mener at det er helt på sin plass at Gardermoen og de andre flyplassene sikrer driften av flyplassene i Hammerfest.

– Det er faktisk viktig for folk i Stavangerregionen at det går an å fly til Hammerfest, Helgeland og Lofoten, sier Pollestad.