– Kommunen har ikke ansvar for dyrene

Rådmannen i Stavanger vil ikke gi støtte til dyrebeskyttelsen. En skam, mener Kari Mills.

Katter

Disse kattene holder til hos Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland. De er dyrebeskyttelsens ansvar, mener rådmannen.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Konstituert rådmann i Stavanger, Kristine C. Hernes, mener kommunen ikke har et prinsipielt ansvar for dyrehold og innstiller med 0 kroner i ekstraordinær støtte til Dyrebeskyttelsen.

«Etter dyrevelferdsloven er dyreholder ansvarlig for å sikre at dyr får godt tilsyn og stell. Dette betyr at det er den enkelte dyreholder som har ansvaret for sitt dyrs ve og vel, og som er ansvarlig for å sikre at dyret ikke lider overlast.», skriver rådmannen.

Behandles 13.6

– Det er en tragedie og en skam at en rik by som Stavanger i verdens rikeste land ikke kan avse penger og hjelp til dyr i nød. Det som vi gjør er allmennyttig arbeid både for folk og dyr, og at det ikke kan bli skikkelig respektert er en skam, sier leder i Dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland, Kari Mills.

– Hvis vi hadde hatt masse penger skulle jeg ha bedt rådmannen ryke og reise, men det har jeg ikke. Vi bruker av våre egne penger, sier hun.

Innstillingen skal behandles av politikerne i Stavanger på formannskapsmøtet 13.6.

Kari Mills med katt

Kari Mills leder Dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

– Vrir seg lettvint unna

Rådmannen skriver videre: «Samarbeidet med Dyrebeskyttelsen har vært godt siden 1994. DSR gikk ut av Dyrebeskyttelsen for noen år siden. Stavanger kommune har samarbeidet med DSR i denne perioden, og har etter regning refundert utgifter til sterilisering, vaksinering, avliving og andre nødvendige veterinærtiltak. Rådmannen ønsker å fortsette denne ordningen da den har fungert godt. Rådmannen ønsker ikke å foreslå driftstilskudd til DSR, andre dyrevernsorganisasjoner eller andre som driver dyrehold.»

– Hvis politikerne vedtar rådmannens innstilling stiller jeg meg på samme linje som alle andre som kritiserer politikerne for tiden. Det er helt galt. De vrir lettvint unna. Det er politikerne som har sluntret unna arbeidet sitt, sier Mills.

– Vi kan ikke stå på pinne for Stavanger kommune og for dyrene slik vi har gjort i andre år. Vi er en gammel forening, legger hun til.