NRK Meny
Normal

– Kolonnekjøring skremmer bort gjestene

Gjester til Fjordbris hotell på Rennesøy må betale hundrevis av kroner for å stå i kø i taxi gjennom Rennfast. Hver kveld er det kolonnekjøring.

Fjordbris hotell

Gjestene som kommer til Fjordbris hotell på kveldstid må gjennom kolonnekjøring i Rennfast.

Foto: Fjordbris hotell

– Det spørs om de velger vårt hotell ved neste anledning, sier Kjetil Mehus ved Fjordbris Hotell i Rennesøy.

Han har de siste ukene fått inn flere gjester som har ventet lenge i kolonnekjøringen på Rennfast.

– Det kommer folk med de siste flyene, lander på Sola, hopper inn i en taxi, kommer til Randaberg og må stå i kø. I går fikk vi telefoner utover natten fra folk som ringte og beklaget at de sto i kø. Vi sjekket inn de siste klokka halv to, sier Mehus.

Dobbelt så dyrt

Flere gjester dobler drosjeregningen mens de venter i kolonnekjøring på Rennfast, og Mehus er redd trafikkhindringene vil skremme bort hotellkundene fra Rennesøy.

– Dette koster dobbel pris. De kan jo kjøre til Egersund for de pengene, sier han.

Ved å heller sende hovedtrafikken med ferge til Mekjarvik, mener Mehus at problemet vil være løst.

– Det er veldig konkret og enkelt å flytte ferjetrafikken til Mekjarvik mellom klokken åtte om kvelden og seks om morgenen, når det er kolonnekjøring, sier Mehus.

– Umulig å få til

Ordføreren i Rennesøy, Dagny Sunnanå Hausken (Sp), har allerede hatt dette forslaget oppe til diskusjon med Vegvesenet, og fått avslag.

– Jeg har diskutert dette med vegvesenet flere ganger. De har hatt møter med Fjord 1 der konklusjonen er at dette er umulig å få til på grunn av logistikk og penger. Det hadde vært veldig positivt for oss, sier hun.

Kolonnekjøringen gjennom Rennfast truet også med å sette en stopper for busstrafikken på kveldstid, men bussene har fått egen følgebil.