– Kollektivselskapet Kolumbus er elendige på markedsføring

Høyre-topp i Stavanger John Petter Hernes mener Kolumbus er altfor dårlige
til å fortelle om tilbudet sitt, og de at derfor går glipp av mange reisende.

Buss- og jernbanestasjon i Stavanger. Foran er grønne Kolumbus-busser på vei til Preikestolen.

Høyres gruppeleder i Stavanger, John Petter Hernes, mener Kolumbus bør bruke ledige flater på bussene sine for å reklamere for egne produkter.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

– Jeg synes kort og godt at Kolumbus har enormt mye og gå på. Jeg synes ikke de er i nærheten av å være gode nok. I morges kjørte jeg sammen med kona til byen. Da ser jeg busser som har masse gratis reklameflate, og der er det er ingen reklame for Kolumbus selv.

John Petter Hernes

Høyres gruppeleder i Stavanger, John Petter Hernes, sier at Kolumbus må være mer offensive for å få flere til å kvitte seg med bil nummer to og tre.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Høyres gruppeleder i Stavanger bystyre, John Petter Hernes, at Kolumbus må være mer offensive for å få flere til å kvitte seg med bil nummer to og tre.

– Mer offensive

– Jeg synes de burde være offensive og markedsføre seg på alle bussene sine. Det kan de gjøre helt gratis, mener Høyre-politikeren.

Les også: Stavanger kommune blir med i HjemJobbHjem

Les også: Kolumbus sin Sanntidsapp er morgengretten

Han trekker fram et eksempel på hva Kolumbus bør reklamere for.

– De kan for eksempel fortelle om billettene de har der du kan reise ubegrenset fram og tilbake til jobb. Etter klokken 17 på hverdager og i helgene, kan du ta med hele familien på den samme billetten. Det er jo egentlig et fantastisk tilbud som de burde markedsføre mye mer, og som nesten ingen vet om, mener Hernes.

Store omlegginger

– Jeg har full forståelse for at folk reagerer på at det ikke er mer informasjon om billettene. Årsaken er at vi har hatt store omlegginger i år, som vi har vært nødt til å konsentrere oss om.

, Elisabeth Tostensen, kommunikasjonssjef i Kolumbus

Elisabeth Torstensen, kommunikasjonssjef i Kolumbus, skylder på at selskapet har vært opptatt med store omlegginger, men lover å trappe opp markedsføringene av tilbudene til selskapet.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Kommunikasjonssjef i Kolumbus, Elisabeth Tostensen kjenner seg likevel truffet av kritikken.

– Vi ønsker veldig gjerne å få ut mer informasjon om billettene våre, sier hun.

Hun lover at det vil komme egenreklame for Kolumbus på de grønne bussene ute i trafikken.

– Mer enn bare en bussbillett

Hernes etterlyser nye og mer fleksible månedskort, og pakketilbud som gir passasjerene mer enn bare en bussbillett.

– Jeg synes Kolumbus skal lære av for eksempel McDonalds. De selger aldri hamburgeren alene, de selger pakker. De vet at folk vil ha noe i tillegg, og det vil jo og vi som ellers hadde kjørt bil, sier Hernes.

Les også: Sanntidsapp skal være klar til skolestart

Les også: Bussjåfører skal lære seg bedre norsk

Han etterlyser tilbud for dem som bytter ut bil nummer to med månedskort.

– Da vet vi ikke hva vi skal finne på når vi skal på fjellet. Kolumbus kunne laget en ferdig pakke: 15 000 kroner i året, så har du tre uker leiebil og/eller et antall helger, og noen gratis drosjeturer. De gangene det ikke passer med buss, så har du en annen løsning inkludert i billetten, foreslår Hernes.

Elisabeth Tostensen utelukker ikke slike løsninger.

– Her er det veldig mye utvikling som foregår, og Kolumbus ligger langt framme i den typen planlegging. Det blir spennende å se fremover hva som kommer, sier Torstensen.