NRK Meny
Normal

– Kallevig kan komme tilbake til neste valg

Statsviter Svein Tuastad tror Tore B. Kallevig kan komme tilbake som politiker til neste valg. – Dette er ikke en sak som kvalifiserer til forvisning fra det gode livet, sier han.

Svein Tuastad

Ifølge statsviter ved Universitetet i Stavanger, Svein Tuastad, gjorde Tore B. Kallevig det beste for både partiet og seg selv ved å trekke seg.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Tore B. Kallevig trekk seg frå vervet som gruppeleiar i bystyregruppa for Frp i Stavanger

Tore B. Kallevig rett etter at han trakk seg som gruppeleder mandag kveld.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Vi kan ikke ha et samfunn der hvis man gjør en feil så blir man utestengt for evig og alltid. Dette er ikke en sak som kvalifiserer til forvisning fra det gode livet. Stort sett bør vi tenke at folk gjør feil, de tar ansvar, og så må de komme tilbake igjen, sier statsviter ved Universitetet i Stavanger, Svein Tuastad.

Det ble tirsdag kjent at Tore B. Kallevig trekker seg som Frps gruppeleder og ordførerkandidat i Stavanger, etter at han har tatt opp telefonsamtaler uten samtykke.

Tuastad nøler ikke med å kalle det en politisk skandale, men tror likevel både partiet og Kallevig vil «lande på beina».

– Gjorde det eneste riktige

Tuastad understreker at Kallevig ved å trekke seg, gjorde det eneste riktige.

– Jo mer partiet hadde prøvd å rede Kallevig, jo større problemer hadde partiet fått selv. Så når han nå trekker seg, gjør han det mulig å komme tilbake senere, sier han.

Hadde Kallevig ikke trukket seg, kunne saken splittet partiet og etterlatt seg store sår, noe som ville gått ut over valgkampen. Tuastad trekker lokallagsleder i Stavanger, Morten Larsen, sine kommentarer i Aftenbladet fram som eksempel.

– Han forsøkte nærmest febrilsk å forsvare Kallevig, og sa ting som ikke var helt riktige. Det viser de potensielle skadene, sier statsviteren.

– Opprører ikke velgerne

Heller ikke NRK Rogalands politiske journalist, Ingvald Nordmark, tror at Frp vil tape all verden på denne saken.

– Sannsynligvis så vil ikke velgerne flykte fra Frp på grunn av dette, fordi det er ikke en slik sak som opprører velgerne i veldig stor grad. Videre så virker det som at prosessen har foregått på en skikkelig måte, sier Nordmark, som legger til at det nå er opp til den nye lederen om partiet skal gjøre det godt i valget i høst.