– Joggeren ble stukket og ranet

Mannen som ble stukket med en skarp gjenstand på joggetur rundt Stokkavannet i Stavanger fredag kveld ble ranet av en uberegnelig person, ifølge politiet.

Fra Mississippiskogen rundt Stokkavatnet

Stikkingen skjedde ved nordre del av Stokkavannet, i nærheten av området som kalles Mississippi-skogen.

Foto: Rold Marnburg

Fredag kveld klokken 23.00 ble en mann stukket tre ganger med en skarp gjenstand under en joggetur rundt Store Stokkavatn i Stavanger. Politiet pågrep en person i løpet av natten, men han senere løslatt og sjekket ut av saken.

Mandag vet politiet fortsatt lite om hva som har skjedd.

– Det er fremdeles uklart. Vi har ingen mistenkte i denne saken og er veldig interesserte i hjelp fra publikum hvis noen har sett noe, sier Kari Kjeldstad i Rogaland politidistrikt.

– Fremstår som uberegnelig

Det de vet er at en mann som var ute på joggetur ble angrepet og ranet av en person ved Mississippi-skogen på nordsiden av Stokkavannet. Han ble stukket flere ganger med en skarp gjenstand.

– Det var et ran, Det er mulig at det var et økonomisk motiv, men det er svært små verdier han har fått med seg, og det fremstår som litt uberegnelig på oss, sier Kjeldstad.

Ingen vitner har meldt seg etter overfallet og politiet vil komme i kontakt med alle som beveget seg i området ved Stokkavannet mellom klokken 22 og 23 fredag kveld.

– Fornærmede passerte en dame som var ute og jogget en liten stund før han ble overfalt. Vi er veldig interesserte i å komme i kontakt med denne damen og med alle som har vært i området rundt Stokkavannet, ikke bare på stedet der ranet skjedde, sier hun.

– Veldig sjelden

Har joggere og turgåere i området noe å frykte?

– Det er veldig sjelden at vi har slike hendelser som dette, og det er veldig sjelden at joggere blir ranet fordi de har som regel svært lite verdisaker på deg, men man kan selvfølgelig aldri vite om det er uberegnelige personer i området. Men i dette området har det aldri skjedd før, sier hun.