NRK Meny
Normal

– Ikke noe unikt i det Statoil gjør

– Statoil er børsnotert og må være opptatt av bunnlinjen, det sier Høyres Siri Meling. Hun er ikke overrasket over at Statoil heller vil kjøpe tjenester enn å gjøre dem selv.

Siri Meling

Siri meling i Høyre sier det er lite overraskende det Statoil nå gjør.

Foto: Torunn Westvik Tørneng / NRK

– Det er en prosess som har pågått over tid og som er varslet. Det er jo heller ikke noe unikt det Statoil velger å gjøre, mange andre selskaper gjør dette, det sier stortingsrepresentant Siri Meling (H).

I dag bekreftet Statoil at de kommer til å si opp 209 ansatte i Statoils norgesavdeling, i tillegg skal 30 ansatte bli berørt i utenlandsdivisjonen. Stillingene innen IT, eiendom og administrasjon forsvinner nå til tre underleverandører.

– Klart det er synd

Slike måter å effektivisere på er ikke noe nytt, ifølge Meling.

– Det er klart det er synd å miste arbeidsplasser ut av regionen, men det er klart at Statoil er et børsnotert selskap som skal være opptatt av bunnlinjen, og som må ha anledning til å rigge seg på en måte som gjør det mest mulig kostandseffektivt, sier hun.

Det var lenge ventet at stillingene som nå forsvinner vekk skulle flyttes til utlandet, men det er norske leverandører som nå skal utføre disse jobbene for Statoil.

Tidligere har det vært varslet at opp mot 1000 stillinger kunne flagges ut innen 2020, men inntil videre er det kun 209 stillinger i Norge og 30 stillinger i utlandet som er bekreftet.