Hopp til innhold

– Holdt på å tisse på meg ved 3-2

Oilers' Tommy Kristiansen scoret to mål i finalekampen mot Storhamar lørdag kveld i det han beskriver som en særdeles nervepirrende kamp.

Oilers seriemestere 2015
Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Dette var utrolig nervepirrende, da stillingen gikk opp til 3–2 holdt jeg på å tisse på meg, sier Tommy Kristiansen.

Oilers holdt hele tiden ledelsen i finalekampen mot Storhamar, men kort tid ut i tredje periode viste gjestene muskler da Martin Gran reduserte til 3–2.

Selv scoret Kristiansen to mål, det siste ble avgjørende da han kunne sende pucken inn i åpent mål 16 sekunder før kampslutt.

– Jeg har gått og ventet på at jeg skulle score mål i finalen. Jeg føler at jeg har gjort en god jobb, at det kom i dag var perfekt timing, sier Kristiansen om egeninnsatsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Stavanger Oilers feirer sin fjerde kongepokal

Slik feirer Oilers kongepokalen foran en fullsatt DNB Arena. Foto: Silje Bråstad/NRK

Skryter av Storhamar

195 treninger ligger bak kveldens seier i Stavanger, og Oilers-trener Petter Thoresen er stolt over innsatsen til laget.

– Vi dro det i land nok en gang, og vi har en god evne til å være best når vi er hardt presset. Jeg er stolt over at vi er de første som har vunnet fire kamper på rad, sier han.

Han er samtidig imponert over Storhamars innsats. Gjestene fra Hamar startet sesongen med både økonomiske og sportslige problemer. I september tapte de 9–1 mot Oilers – kveldens kamp viste at mye har skjedd siden den gang.

– Storhamar spilte kjempebra, lenge med færre folk på banen enn oss. Larrivée og keeperen (Andrew Engelage, journ.anm.) er utrolig gode, og jeg er stolt over at vi klarte å slå dem, sier Thoresen.

– Seieren mot Sparta større

Seieren i kveldens finalekamp gjør Oilers historiske når de nå har sikret sin fjerde NM-tittel på rad. Men prestasjonen henger likevel ikke høyest på Kristiansens merittliste.

– Dette er utrolig stort, og ligger tett bak seieren mot Sparta, sier han, og presiserer at han er like tent på gull som tidligere.

– Har du først fått smaken av gull, vil du bare ha mer. Det er ikke noen bedre følelse, Stavanger skal ta gull til neste år også, slår han fast.

Flere nyheter fra Rogaland