NRK Meny
Normal

– Herlig å få betalt for å lyve til folk

Flosshatter og kaniner er bannlyst når tryllekunstneren Kevin Lunde nå er tilbake på scenen i Stavanger. Igjen skal han lure publikum med sin imponerende fingerferdighet iblandet en god dose humor.

Kevin Lunde fra "Rundlurt" lurer reporter Ingvill Bjorland med mynter, kort og batteri.

Her lurer Kevin Lunde fra "Rundlurt" på NRK reporteren med sin fingerferdighet.

– Det er fantastisk når folk blir underholdt, som reaksjonen du fikk nå da du ble lurt, sier Kevin Lunde til NRKs reporter.

Tryllekunstneren fra Sandnes har nettopp gjennomført et av sine mange triks som kan få folk flest til å bli forundret, som en oppvarming til showene som venter fem kvelder i mars.

– Det er herlig, tenk så herlig å få betalt for å lure folk, sier en fornøyd Lunde.

Blander humor og trylling

Kevin Lunde

Sandnes-mannen Kevin Lunde har drevet med trylling og magi i 15 år. Nå er han klar med nytt show i Stavanger.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Det er uker til han går på scenen på Gaffel & Karaffel i Stavanger med showet «Kaniner fortsatt ingen adgang», der han kombinerer humor og trylling.

– Showet handler litt om mitt syn på trylling. Mange har jo en forventning om blomster og jakker med glitter på, men det er ikke der jeg er, og ikke det jeg vil, sier han.

LES OGSÅ: Lunde tryllet seg til magisk resultat

Femten år er gått siden han startet karrieren som magiker. Interessen blusset opp da han som ungdom lånte en tryllebok på biblioteket for å lære seg noen partytriks.

– Er det lov å si at det var for å dra damer? spør han lurt.

Jeg har et par triks som jeg med hunde prosent sikkerhet kan si at aldri har blitt vist i Norge før.

Kevin Lunde

Siden har det blitt både show og TV-serie. I 2013 satte han opp sin første forestilling, og i fjor høst lurte han folk i beste sendetid med tv-serien «Rundlurt» på NRK.

– For å fornye meg nå har jeg funnet noen nye effekter som jeg liker veldig godt. Jeg har et par triks som jeg med hundre prosent sikkerhet kan si at aldri har blitt vist i Norge før, sier han.

Ingen hokus pokus

Lunde er blant Norges aller fremste utøvere av magi, men silkeduker og hokus pokus får du ikke i hans show. Han sier at showet heller kan sammenliknes med et friskt standupshow med trylling som virkemiddel.

Nettopp det gjør tryllekunstneren ekstra nervøs.

– Tryllingen er jeg ikke så bekymret for, som tryllekunstner har du alltid en utvei når du gjør et triks. Men hvis jeg står og forteller en vits, og du ikke synes den er morsom, da har jeg ingen utvei, sier han.