NRK Meny
Normal

– Helt unik studentsatsing

3000 nye studentboliger, og bedre kollektivtilbud er det som skal få Stavanger til å bli best i klassen som universitetsby.

Studentbolig på UiS

Det skal bli flere studentboliger på Ullandhaug.

Foto: Arild Eskeland

Studentene ba om 4000 nye studentboliger, og får 3000. Likevel er leder for Studentorganisasjonen (Stor) strålende fornøyd med at Stavanger har vedtatt universitetsbymeldingen.

– Stor ser på vedtaket om 3000 studentboliger og tilretteleggingen av disse på Campus Ullandhaug som helt unikt i Norge, sier Stor-leder Håkon Ohren.

Vil fortsette samarbeidet med kommunen

Håkon Ohren

Stor-leder Håkon Ohren er strålende fornøyd etter at Stavanger vedtok 'Universitetsbymeldingen'.

Foto: privat

Han legger til at satsingen kan bli unik i Norge om kommunen fortsetter å bevilge tomter til bygging av rimelige studentboliger, i en kommune med landets høyeste boligpriser.

Universitetsbymeldingen ble behandlet i Stavanger bystyret mandag kveld, og i tiden saken har vært igjennom systemet har det kommet høringssvar fra 28 instanser. I går ble meldingen vedtatt, og av endringene som pekte seg mest ut var økningen av studentboliger.

– Det er et mål å bygge 1000 nye boliger på campus frem mot 2020. På sikt er det ambisjoner om at det etableres 1600 studentboliger i området, sto det opprinnelig i meldingen som skulle behandles.

Men da vedtaket var et faktum i går hadde tallet økt til totalt 3000, til stor glede for studentene.

– Studentorganisasjonen vil takke kommunen og bystyret som enstemmig vedtar den største satsingen på studenter Norge kanskje har sett, skriver Ohren i en pressemelding.

Også kollektivtilbudet har blitt fremhevet i forslaget til vedtak, og kommunen skal nå sette i gang et arbeid med en kollektiv-pakke.