NRK Meny
Normal

Vil bli verdens beste kokk på hjemmebane

Etter to år med forberedelser og trening skal Christopher Davidsen forsvare Norges ære i VM i kokkekunst på hjemmebane denne uka. I dag var det siste gjennomkjøring av menyen.

Christopher Davidsen fra Stavanger skal kjempe mot seks andre lag fra hele verden om å bli verdens beste kokk under Global Chef i Stavanger denne uka.

Presisjon og justering er det som skal til for å komme seg til topps, og Davidsen bruker god tid på å sjekke at alt ser riktig ut.

Det flikkes, det smakes, det flamberes og det justeres når Christopher Davidsen gjør siste finpuss på menyen som han håper skal ta han til toppen blant verdens kokker.

Når det offisielle VM i kokkekunst, Global Chef, går av stabelen i Stavanger 2. til 5. juli er han ikke bare i hjemlandet, men skikkelig på hjemmebane. For Davidsen som til daglig jobber i Trondheim har vokst opp i Kvernevik i Stavanger.

– Det går mot toppen

Og inspirasjonen er også lokal, med som mentor og coach er Karl Erik Pallesen som er innehaver av Fisketorget i Stavanger. Han er full av lovord når rettene komme på løpende bånd under dagens gjennomkjøring av meny.

– Spot on, utrolig godt. Det går mot toppen. De skal stå opp ganske tidlig de som skal slå dette, sier Pallesen da han får servert konkurransematen.her.

Davidsen serverer Pallesen

Christopher Davidsen serverer coach Karl Erik Pallesen.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland

Og selv om vi får vite at det både står kveite og vegetarsuppe på menyen er det meste strengt hemmelig. For konkurrentene fra rundt om i verden er ikke bare bare å slå.

– Dette er en slags høydetrening, en siste innspurt, sier Davidsen mens han kutter og steker konsentrert.

Konkurrenter fra hele verden

Davidsen har med seg assistenten Christer Rødseth i kampen mot de seks andre lagene fra Hong Kong, Australia, USA, Sør-Afrika, Italia og Sveits. Davidsen vant mot sine nordeuropeiske utfordrer i Göteborg i fjor, og Pallesen tror han har en god mulighet sier han mens han smaker seg videre i menyen.

I dag fikk han toppkarakter fra dem som fikk smake, og med mye øvelse de siste månedene er han veldig klar for å gå til topps i konkurransen på hjemmebane.

– Konkurranseinstinktet mitt er på topp. Jeg har jobba mot dette i to år så nå har jeg veldig lyst til å vinne, avslutter han mens han smaker videre på om kveita er på sitt beste også denne gangen.