– Greit med alkoholservering for voksne

Leder for Unge Venstre, Sveinung Rotevatn, mener det er greit at voksne drikker alkohol på partiarrangementer så lenge mindreårige ikke blir servert.

sveinung rotevatn

Unge Venstres leder, Sveinung Rotevatn, sier at dette er en tung tid, både for de involverte og partiet.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Tirsdag kveld ble det kjent at en 17 år gammel jente fra Unge Venstre har anmeldt nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen, for voldtekt etter fylkesårsmøtet i Rogaland i helgen.

Både valgforsker Bernt Aardal og politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim, tror at det nå kommer en debatt om drikkekulturen partiarrangement.

Leder for Unge Venstre, Sveinung Rotevatn, har snakket med flere som var på fylkesårsmøtet i helgen om alkoholserveringen.

– Slik jeg har forstått det ble det ikke servert alkohol under middagen, men arrangementet var på et hotell hvor de har skjenkebevilling. Det var en bar der, og den benyttet folk seg av, sier han.

Leder for kommunalstyret for byutvikling i Stavanger, Helge Solum Larsen

Helge Solum Larsen har nå trukket seg fra alle verv i partiet.

Foto: Erik Waage / NRK

Også Ryfylke Fjordhotel i Sand, hvor partimøtet fant sted, bekrefter at det ble servert alkohol.

– Jeg kan bekrefte at baren var åpen, men dersom det har kommet unge bort for å prøve å kjøpe, så ble disse kontrollert, sier daglig leder, Tina Asbjørnsen.

– Mindreårige skal ikke drikke alkohol

Rotevatn mener også selv at alkohol er en utfordring når ungdom deltar på partimøter med voksne.

– Det er snakk om et arrangement med et svært aldersspenn og da er håndteringen av alkohol utfordrende. Vår oppgave er først og fremst å sørge for at alle medlemmer, både unge og voksne, opplever møtene som trygge, sier Rotevatn.

Han har likevel ikke noe imot at voksne nyter alkohol på slike arrangementer.

– Det er greit at folk som er myndige drikker alkohol så lenge mindreårige ikke blir servert.

– Må gå gjennom retningslinjene

Rotevatn forstår likevel at debatten om alkoholservering har kommet frem i lys av det som har skjedd.

– Jeg tror det er helt naturlig at vi nå får klarhet i hva som har skjedd. Det at mindreårige blir servert alkohol på Venstre-arrangementer skal ikke skje, og det håper jeg heller ikke har skjedd i dette tilfelle.

Han åpner også for at det kan komme en innstramming i rutinene som følge av denne saken dersom mindreårige har blitt servert alkohol.

– Vi vil nok ha en gjennomgang for å finne ut om retningslinjene har blitt brukt, og om vi eventuelt må følge opp de retningslinjene vi har på en bedre måte, sier Rotevatn.