– Frp får mest igjen ved å samarbeide med oss

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) er ikke veldig bekymret for at Ap vil samarbeide med Frp også i Stavanger, og påpeker at det er lettere for Frp å samarbeide med hennes parti.

Christine Sagen Helgø

Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø (H), ønsker seg en bredest mulig borgerlig koalisjon etter valget i høst.

– Vi ønsker et bredest mulig borgerlig flertall etter valget, bestående av de partiene som styrer i dag pluss Frp, sier Christien Sagen Helgø (H).

Hun virker ikke veldig bekymret for at Ap nå mer eller mindre går åpent ut og inviterer Frp til samarbeid etter valget i høst. Inspirasjonen har de fra nabokommunen Sandnes, der Stanley Wirak gjør stor suksess som Ap-ordfører i samarbeid med Frp.

Blått samhold

Sagen Helgø minner om at Høyre i Stavanger allerede har samarbeidet mye med Frp.

– Hvis Frp ønsker å få mest mulig igjen for sin politikk, så vil det være mest naturlig at de samarbeider med Høyre, sier hun.

Frps gruppeleder i Stavanger, Leif Arne Moi Nilsen, er langt på vei enig. Til NRK sier han at partiet først vil snakke med flertallspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti om samarbeid etter valget i høst, men vil samtidig ikke lukke noen dører.

– Frp velger partner etter valget når vi ser hvor vi kan få størst mulig innflytelse for vår politikk, alt annet vil være å lure velgerne, sier Moi Nilsen.

Vil kanskje gi mer til mindretallet

Gruppeleder og ordførerkandidat for Ap i Stavanger, Cecilie Bjelland, sier til Klassekampen at arbeidsforholdene for opposisjonen er vanskelige, og anklager flertallspartiene med Høyre i spissen for å stenge dem ute.

I like måte, er beskjeden fra Sagen Helgø.

– Jeg er i neste periode åpen for å vurdere om det er noen posisjoner som mindretallet kan få, men det forutsetter også at mindretallet i større grad samarbeider, sier ordføreren.