Hopp til innhold

– Dramatisk for kollektivbruken

Langt færre vil kjøpe periodekort for reise med buss og tog om prisen settes opp. Venstre frykter for konsekvensene.

Kolumbus-buss, Hillevåg

Fra nyttår blir det trolig dyrere - et månedskort vil trolig koste minst 700 kroner.

I følge leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, har Kolumbus varslet at en prisøkning på periodekort vil føre til 25 prosent mindre salg av periodepass i 2014.

Periodepass er en form for månedskort som kan brukes både på tog og buss.

– Dette er dramatisk og svært uheldig. Vi trenger flere kjøpere av periodekort, ikke færre, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

Vil øke

Flertallspartiene i fylket har varslet at de vil øke prisen på periodepass for voksne. Det rimeligste måndeskortet vil koste 700 kroner for en sone.

– Pris på periodepass for voksne er viktig. Vi trenger et attraktivt og godt tilbud til dem som binder seg til å reise kollektivt ofte. For Venstre er det viktig at de som benytter seg av lokaltog og buss skal ha et godt og kostnadseffektivt tilbud, sier Lunde.

Kjartan Alexander Lunde

Kjartan Alexander Lunde mener en økning i prisen på kollektivkort vil få dramatiske følger.

Foto: NRK

Behov

Han mener regionen trenger et tilbud som er attraktivt slik at flere velger å reise kollektivt. Da trenger man både hyppigere avganger og gode priser til dem som velger å reise ofte med buss eller tog.

– Nesten alle partiene vil ha flere over fra bil til kollektiv, men ingen har tatt sats ennå. Venstre vil i vårt alternative budsjett i Fylkestinget denne uka vise vilje til faktisk å satse på kollektivtransporten, sier Lunde.