NRK Meny
Normal

– Et tankekors for handelssstanden

Det er kort mellom kjøpesentrene i Stavanger. Storsatsingen Tasta senter sliter stort, kun et halv år etter åpningen.

Tasta senter

Tasta senter åpnet i oktober. Siden det har flere av butikkene gått med underskudd.

Foto: Inger Johanne Stenberg/NRK

– Dette er forferdelig trist å høre, og det er samtidig et tankekors, sier daglig leder i Stavanger Sentrum, Cecilie Christ til NRK.

Tasta senter i Stavanger åpnet dørene den 25. oktober i fjor. Det ga tett trafikk og lang kø frem mot klokken 12 da handleglade for første gang fikk besøke senteret.

Nå har imidlertid køen avtatt for kjøpesenteret ikke langt fra Stavanger sentrum, melder Stavanger Aftenblad.

Har ikke tatt ut lønn på et halvt år

Seks butikker på senteret sliter økonomisk fordi det ikke kommer nok kunder på senteret. Jærbakeren stengte søndag butikken sin.

– Butikker på Tasta Senter er i krise. Det er nesten ikke kunder her. Vi tjener mellom 2000 og 3000 kroner dagen. Vi går i tap, hverken jeg eller kona har tatt ut lønn det halve året vi har drevet her, sier Rune Aarsteinsen, daglig leder i Jærbakeren Tasta og Hundvåg AS til avisen.

Kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS Forretningsbygg AS, som eier senteret, mener det er naturlig med en utskiftning.

– Jeg er ikke enig i at det er noen krise der. Det tar litt tid å etablere et nytt kjøpesenter og nye handlevaner blant kundene. Det har vært litt mindre besøk enn det vi hadde håpet på, men nå er vi i gang med offensive markedsplaner som har gitt bedre tall for senteret i de siste ukene, sier Pettersen til NRK.

– Utfordrende å starte nytt

Cecilie Christ

Cecilie Christ, daglig leder i Stavanger sentrum.

Foto: Inger Johanne Stenberg/NRK

Da sentrumskonkurrenten på Tasta åpnet ønsket sentrumsforeningen i Stavanger konkurrenten velkommen.

– Vi ønsker jo å hindre handelslekkasje, men samtidig ønsker vi jo at det skal gå bra for dem som velger å etablere seg andre steder, sier Cecilie Christ.

– Jeg tror det er viktig å holde godt trøkk på handelen på etablerte steder og være forsiktig med å vanne den for mye ut, legger hun til.

Nå håper hun senteret klarer seg.

– Det er veldig utfordrende å starte helt nytt. Tasta senteret er helt nytt i en ganske ung bydel med en vanvittig befolkningsvest som heller ikke er ferdig. Jeg håper de klarer seg, sier hun.

Tasta senter

Designskisse av Tasta senter.

Foto: Modell