NRK Meny
Normal

– Endelig handling fra Vikingstyret

– Jeg har fått melding fra folk som skal begynne å gå på kamper igjen nå. Alle så jo at noe måtte skje, sier leder i Vikinghordene. Han er lettet over at Hareide trer av som manager i klubben.

Geir Inge Fiskebekk

Geir Inge Fiskebekk, leder i Vikinghordene, er lettet over at det endelig skjedde noe i Viking.

I formiddag kom pressemeldingen om at «Åge Hareide og Viking er blitt enig om å avslutte Hareides ansettelsesforhold i klubben nå.».

Det ble senere klart at Hareide ønsket å fortsette i managerstolen, men at ledelsen ønsket ham bort.

– Jeg ville fortsette, men samtidig måtte jeg akseptere at Viking-ledelsen var av en annen oppfatning da de kom til meg tidligere denne uken, sier Åge Hareide til NRK.

– Ble positivt overrasket

Leder i Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk fikk høre nyheten tidligere i dag.

– Først og fremst ble jeg mektig overrasket for jeg hadde hverken trodd at Hareide skulle gi seg eller at de som styrer Viking var så handlekraftige som dette. Jeg er positivt overrasket. Ikke nødvendigvis fordi at Åge har gått, men for at de har gjort noe, Det synes jeg er meget bra, sier Fiskebekk.

Viking ligger nå på tiendeplass i eliteserien etter fire seire, to uavgjort og seks tap. Det er den marerittstatistikken som er grunnen til Hareides avgang.

– Vi har hatt svake sportslige resultater denne sesongen. Vi er kommet fram til at vi vil fremskynde trenerskiftet for å få Viking tilbake i toppen av norsk fotball, sier styreleder i Viking FK, Christian Rugland til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Åge Hareide ferdig i Viking

Åge Hareide er ferdig i Viking.

Mener alle i klubben må vurdere sin plass

Geir Solstad

Styreleder i Viking ASA, Geir Solstad fredet Åge Hareide i slutten av mai.

Foto: Erik Waage / NRK

Den 30. mai fredet styret Åge Hareide, og sa de og spillergruppen hadde full tillit til Moldenseren.

– Det er slutt på den tiden da man bare åpnet pengesekken og kastet trener og fire spillere ut vinduet og fikk fire nye inn, sa styreleder i Viking ASA, Geir Solstad til NRK.

Fiskebekk tolket dette som et faresignal.

– Det er når treneren begynner å få «full tillit» at de snart er på vei bort. Det skjedde jo igjen. Jeg tror likevel dette er bra timing. Åge har hatt sin tid nå, og jeg tror det er på tide å prøve noe nytt. Jeg synes også at spillerne og styret i Viking også må ta en runder med seg selv med tanke på om de er de rette for klubben, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Rugland om Hareide

Christian Rugland forklarer hvorfor styret ikke lenger ønsker Åge Hareide som Vikingmanager. Foto: Mathias Oppedal/NRK

Håper på Ronny Deila

Ronny Deila

Geir Inge Fiskebekk håper Strømsgodset-trener Ronny Deila tar over managerjobben i Viking.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Viking har også annonsert at de har startet arbeidet med å finne Hareides erstatter.

– For at Viking skal komme tilbake i toppen av norsk og skandinavisk fotball, så må vi ha en trener som er på det samme nivået. Vi vil se i hele Norden etter de beste trenerkapasitetene, sier Rugland.

Fiskebekk har allerede pekt ut sine favoritter til jobben med å gjenoppreise Vikingskuta.

– Jeg tror Pep (Josep Clotet Ruiz) kan være den rette, men hvis ikke de vil ha han med videre har jeg veldig lyst på enten Ronny Deila eller Kjell Jonevret. Mest av alt tror jeg Ronny Deila kunne blitt en kjempekar. Han er frittalende og har fått til mye med små ressurser, sier Hordene-lederen.

– Deila kjenner også Viking, så hadde han kommet på plass hadde det vært kanonbra, legger han til.

Håper på ny giv blant Viking fansen

Viking skal spille treningskamp mot Start i neste uke. Viking sitt mål er å ha på plass en ny hovedtrener før kampen mot Rosenborg 30. juni.

I mellomtiden er det Pep Clotet, Gary Goodchild og Thomas Pereira som har ansvaret for treningene med A-laget.

– Kort tid etter at vi fikk denne beskjeden fikk jeg tekstmeldinger fra folk som skulle begynne å gå på kamper igjen. Alle så jo at noe måtte skje. Om det var trenere, spillere eller styret, så måtte noe skje, og det har det nå, i hvert fall litt, sier Fiskebekk.