– En festdag for korpsfolket

Musikanter og korpsforeldre avblåser demonstrasjonen. De slipper å betale 50.000 kroner i året for å ha dirigent.

Musikanter og korpsforeldre avblåser demonstrasjonen. De slipper å betale 50.000 kroner i året for å ha dirigent.

VIDEO: Posisjonen i Stavanger vedtok å ikke fjerne dirigentstøtten til skolekorpsene.

– Dette sikrer at vi får beholde alle de 21 korpsene i Stavanger, og at vi får ha et godt barne- og ungdomstilbud ut i bydelene, sier Lilli Anne J. Grong, daglig leder i Norges Musikkorps Forbund Rogaland.

Rådmannen i Stavanger foreslo for drøyt to uker siden å fjerne ordningen med at korpsene i byen har gratis dirigenter gjennom kulturskolen, noe de har hatt siden 60-tallet. Det betydde en egenandel på 50.000 kroner i året.

Støtten blir videreformidlet

På mandag hadde korpsene i byen planlagt aksjonen «Nei til egenandel!» utenfor bystyresalen, men i dag kom meldingen om at politikerne allerede hadde lyttet til dem. Støtten til dirigentordningen blir videreført. Dermed blir demonstrasjonen en festmarkering.

– Det er viktig for oss å holde støtten til dirigentene. Korpsene betyr mye for mange barn og unge som går i kropsene. Vi har hørt mye fra bekymrede foreldre og korpsbarn, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

– Dirigenten er det viktigste for at korpset skal bestå. Mange korps hadde slitt dersom de hadde måtte betalt 50.000 kroner i året, sier Grong.