– Dette var helt fantastisk

Etter fem år i kø til og fra huset på Karmøy fikk Haugesundsrådmannen nå kjøre på tomme veier hjem fra jobb.

Det var stor dag og folkefest på Håvik da T-forbindelsen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund ble åpnet klokken 12 i dag. Rogalands største veiprosjekt noensinne har en prislapp på 1,9 milliarder kroner, og får store ringvirkninger for trafikken i og mellom de tre kommunene.

VIDEO: Mindre kø med T-sambandet. Foto: Thomas Halleland/NRK.

Odd Henry Dale

Odd Henry Dahle.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Rådmann i Haugesund, Odd Henry Dahle har tilbrakt mange timer i kø de siste årene. Han har i nesten fem år pendlet mellom hjemmet på Karmøy og jobben i Haugesund.

– Jeg har brukt mye tid. For meg har det betydd lengre arbeidstid fordi jeg ofte har ventet på jobb for å unnslippe køen. Det er noe herk, sier han.

Etter fire år med bygging- og 26 års planlegging- åpnet i dag T-forbindelsen. Den skal redusere trafikken over Karmsund bro.

Karmsundsgata
Foto: Thomas Halleland / NRK
Karmsundgata

Karmsundgata i går og i dag.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Det har vært et av poengene hele tiden. Den skal avlaste nordre del av Karmøy og spesielt Karmsund bru, sier Rune Sandven, prosjektleder for T-forbindelsen.

Bildene til høyre viser Karmsundgaten i går ettermiddag, og i dag ettermiddag. På den mest købelastede strekningen sparte vi sju minutt i forhold til i går.

Rådmannen var lettet da han kjørte hjemover i dag.

– Dette er helt herlig. Jeg synes det er helt fantastisk, og hadde ikke forventet så stor forskjell på tid. Jeg håper det fortsetter, sier Dahle.

Og grunnen til herligheten er T-forbindelsen, Rogalands hittil største veiprosjekt som binder sammen Haugesund, Tysvær og Karmøy, som åpnet i dag.