NRK Meny
Normal

– Det har blitt en ren maktkamp

Nestleder Hilde Karlsen i Stavanger Ap er overrasket over at Cecilie Bjelland, Kristine Gramstad og Arnt-Heikki Steinbakk trekker seg fra styret i partiet.

Hilde Karlsen

Nestleder Hilde Karlsen i Stavanger Ap er overrasket etter gårsdagens mistillitsforslag.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Vi må ha en rolleavklaring mellom bystyregruppen og partistyret. Jeg har trodd at vi kan finne en løsning, men etter i går tviler jeg på at vi får det til. Jeg mener nå at dette dreier seg om en maktkamp innad i partiet, sier nestleder Hilde Karlsen i Stavanger Arbeiderparti.

Etter onsdagens styremøte i Stavanger Ap ble det kjent at Cecilie Bjelland, Kristine Gramstad og Arnt-Heikki Steinbakk trekker seg fra styret i partiet, fordi de mangler tillit til partiledelsen.

– Jeg trodde ballen ville bli lagt død siden vi fikk en grundig redegjørelse av personalsaken som har lekket til media, sier Karlsen.

– Overrasket

Striden i Stavanger Ap handler om måten partiet blir styrt på, og ledelsen av bystyregruppen og ledelsen av partiet lokalt står steilt mot hverandre. Gruppeleder Cecilie Bjelland har kritisert partiledelsen for å skjule økonomiske misligheter, etter at en tidligere partisekretær skal ha tatt penger fra partikassen.

Kristine Gramstad

Kristine Gramstad trekker seg fra styret i Stavanger Ap.

Foto: Arbeiderpartiet.no

Karlsen mener styret fikk en grundig gjennomgang av den økonomiske situasjonen onsdag, og peker på at både regnskapet for 2010 og revisjonsrapporten ble grundig vurdert.

Hun mener også at den muntlige redegjørelsen for økonomien i 2011 viser en sunn økonomi i partiet, og skjønner ikke mistillitsforslaget fra bystyregruppen.

– Jeg synes det er rart at man ikke aksepterer de faktiske forholdene, og derfor kom mistillitsforslaget overraskende, sier Karlsen.

Mistillitsforslaget ble fremmet av Bjelland-fløyen i går, og fikk kun stemmer fra Arnt-Heikki Steinbakk og Kristine Gramstad.

– Åtte viste full tillit til ledelsen, og det setter jeg stor pris på, sier Karlsen.

– Sender ikke informasjon på e-post

Kristine Gramstad uttalte tidligere i dag at hun mener styret har holdt tilbake informasjon om organisasjon og økonomi.

– Jeg registrerer at Kristine Gramstad har sendt en del mailer hvor hun ber om opplysninger i en personalsak, men slike opplysninger sender vi ikke på mail. Hun jobber i Oslo, og har ikke deltatt på mange styremøter. Da er det naturlig at hun savner informasjon, men hun var til stede i går og fikk den grundige redegjørelsen som resten av styret har fått, sier Karlsen.

– Kunne håndtert anmeldelsen bedre

Gruppeleder Cecilie Bjelland ble i november anmeldt for ærekrenkelse av partikollega Jone Andersen. Anmeldelsen er henlagt av politiet, men styret i Stavanger Ap har blitt kritisert for ikke å kommentere saken offentlig.

– Vi burde kanskje ha håndtert dette på en bedre måte, og jeg registrerer kritikken som har kommet i etterkant. Vi valgte å ikke kommentere saken fordi vi ville blitt kritisert uansett, sier Karlsen.

Karlsen mener det er opp til årsmøtet å avgjøre partiledelsens fremtid.

– Vi får prøve å drive partiet videre, og komme i en normalsituasjon. Jeg tror ikke nødvendigvis endringer vil løse konfliktene, men det blir opp til årsmøtet.