Normal

– Det er ingen kameraer igjen i hyllene

På de 18 årene butikksjef Arnt Ove Jøsang har jobbet hos Stavanger foto har det aldri vært et eneste innbrudd. Da vaktselskapet ringte i natt var det ikke falsk alarm.

Arnt Ove Jøsang

Butikksjef Arnt Ove Jøsang ser for seg mye ekstraarbeid og opprydning de neste dagene.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Alarmen gikk klokka 03 i natt, og jeg ble oppringt av vaktselskapet. Det er jo som regel falsk alarm, men denne gangen var det alvor, sier butikksjef Arnt Ove Jøsang ved Stavanger foto.

Butikksjefen i Stavanger foto våknet av vonde nyheter natt til mandag. Uvedkommende har brukt en stjålet bil som rambukk, rygget ned inngangen til butikken hans og tatt med seg fotoutstyr verdt millioner.

– De sa at jeg måtte komme ned, og at hele fasaden var knust, sier han.

Stavanger foto

Politiet jobber med å sikre spor og finne ut hva som har skjedd.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Ingen kameraer igjen i hyllene

– Jeg tenkte på alt arbeidet og styret det medfører. Det blir masse ekstraarbeid de neste dagene for å komme à jour igjen, sier Jøsang.

Alle glasshyllene han kan se fra utsiden er tomme.

– De har røsket med seg alt i skapene, så det er en del verdier som er borte. Med rask hoderegning blir det noen millioner. Det er mye spesielt og sært utstyr, sier han.

Birger Bollestad

Birger Bollestad, gårdeier og styreleder.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK
Knut S. Vindfallet

Knut S. Vindfallet, fotograf og kunde.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

– Jeg har jobbet her i 18 år og aldri hatt innbrudd, så jeg har ikke tenkt på at noe slikt kunne skje, sier Jøsang.

– Tragisk og trist

Mandag morgen er det mange som har samlet seg utenfor butikken for å inspirere skadene. Det ligger glasskår på fortauet og området er avsperret.

– Det er helt utrolig at det skal være slik, at verden har blitt sånn. Det har gått voldsomt for seg. Det er store verdier, sier Birger Bollestad, som startet butikken for mange år siden.

– Dette er tragisk. Jeg har vært kunde i denne butikken i over 30 år, og det er Norges flotteste og beste fotobutikk. At de skal bli utsatt for noe slikt er helt utrolig, sier fotograf Knut S. Vindfallet.

Lignende innbrudd på lørdag

Politiet ser innbruddet i sammenheng med et brekk med lignende fremgangsmåte som skjedde på lørdag.

Politiet i Stavanger etterforsker nemlig nå et innbrudd hos Expert på Forus klokka 03.25 natt til lørdag. Også der brukte gjerningspersonene bil som rambukk for å komme seg inn i butikken. De stakk av med bærbare PC-er, mobiltelefoner og andre varer for rundt 200.000 kroner.

Sidan natt til laurdag har det vore to sjokkbrekk på Nord Jæren. Eitt på Expert i Sandnes og eitt på Stavanger foto i Stavanger.

Politiet setter de to brekkene i sammneheng.