NRK Meny
Normal

– Det er et unikt arrangement

Landskytterstevnet i Sandnes er for fullt i gang. Med 15 000 tilreisende, 4500 deltakere, og knallvær i sikte, er pressesjef Tor Åge Risnes godt fornøyd med arrangementet så langt.

Landskytterstevnet 2013

Landskytterstevnet i Sandnes startet fredag med full salutt. Bilde er tatt under landsskytterstevnet på Oppdal i 2013.

Foto: NRK

Landskytterstevnet er hovedarrangementet for en skytter. Ifølge Risnes er stevnet for mange av skytterne en del av ferien.

– Det er et unikt arrangement. Flere av skytterne tar med seg familien og gjør det til en feriestund, sier Risnes.

Sandnes har i løpet av helgen fått 15 000 tilreisende i forbindelse med stevnet. 4500 av dem er deltakere.

– Vi konkurrerer i alle klasser, alt fra ungdomsklasser til veteranklasse. I aldersgruppen elleve til 90 år, sier Risnes.

Selv om det ligger tusenvis av dugnadstimer bak stevnet, mener Risnes at det er verdt arbeidet.

– Folk er fornøyde, det er god reklame for Rogaland, sier Risnes.

Håper på gode resultater for Rogaland skytterne

Risnes sitt fokus for uken er gjennomføringen av stevnet. Men han legger ikke skjul på at han håper på gode lokale resultater.

– Vi har flere gode skyttere fra Rogaland som har hevdet seg, sier Risnes.

Nå krysser han fingrene for at det vil stå lokale helter på det avgjørende finalelaget på torsdag, det såkalte Kongelaget.

– Umulig å arrangere alene

Fredag starter årets stevne i Sandnes, og de første skytterne var i gang. Det er syvende gang Landskytterstevnet blir arrangert i Rogaland. Første gang var i 1954. Siden den gang har Rogaland arrangert stevnet hvert 10. ende år.

Arrangørene som står bak Landskytterstevnet er et samarbeid mellom Gann Skytterlag, Gjesdal Skytterlag og Klepp Skytterlag.

– Det er et stort arrangement. Det hadde ikke vært mulig å arrangere alene. De siste fem årene har vi samarbeidet for å få gode resultater og ikke minst få ting til å gli greit, sier Risnes.

Store vær-kontraster

Landskytterstevnet fikk en god start med sol og høye temperaturer. Søndag forventes det store mengder med nedbør, og fare for lyn og torden i Rogaland. Risnes forteller at det vil ikke få store konsekvenser for stevnet.

– Vi liker best sol, men det er ikke problem å gjennomføre stevnet med reg. Er det lyn i området må vi avvente, sier Risnes.