Hopp til innhold

– Det blir en pulsøkt uten like

Nær 1800 syklister stilte til start i terrengrittet Garborgriket rundt. Arrangøren garanterer en frisk tur for deltakerne.

Garborgriket rundt langs Frøylandsvatnet

Det er Bryne Cyckleklubb som er arrangør for det 82 kilometer lange rittet gjennom jærkommunene.

Foto: Petter Schou/Garborgriket rundt

Rogalands nest største sykkelritt blir arrangert for 11. gang 2. pinsedag. Selv om sola har gjemt seg, tror arrangøren det blir en fin tur.

– Nå er det lett overskya med litt lett regn. Det er 18 varmegrader, så sykkelværet kan vi ikke klage på, sier rittleder Marton Digernes.

1760 syklister har meldt seg på årets ritt. Det er noe færre enn i fjor, men det mener Digernes har sin naturlige forklaring.

– Det er pinsehelg og mange er bortreist. I tillegg har vi ikke hatt noen skikkelig vår, så det er bra at såpass mange stiller til start, sier han.

Garborgriket rundt langs Frøylandsvatnet
Foto: Petter Schou/Garborgriket rundt

– Har ikke trent langs Frøylandsvatnet

Det har vært mye diskusjoner rundt traseen langs Frøylandsvatnet i Klepp før sykkelrittet. Arrangørene fikk bare bruke denne løypa dersom deltakerne forpliktet seg til å ikke trene på strekningen før løpet.

Digernes har ikke hørt at noen har brutt dette løftet.

– Det virker som om folk har respektert at de ikke skulle sykle så mye akkurat i denne løypa. Klepp kommune er nå i gang med nye ferdselsregler, så får vi se hva forslaget blir her. Vi håper ihvertfall at vi får til en god løsning, sier han.

Varmer opp til Nordsjørittet

Garborgriket rundt er et av de største sykkelrittene i landet på terreng. Det er også et seedingritt til Nordsjørittet, Birkebeinerrittet og Grenserittet.

– Det blir en pulsøkt uten like fra start til de er i mål, og deltakerne vil raskt få gang på pumpa. Mange bruker dette som oppvarmning til Nordsjørittet, og de vil være kjempeklare til å starte der om snaut tre uker, sier Digernes.