Hopp til innhold

– Det mest spesielle tilfellet jeg har sett

Forstermoren til 26-åringen som omtales som bakmannen i tortursaken, forklarte seg i dag.

Dødsfall Kampen
Foto: Ronny Hjertås

– Det mest spesielle tilfellet jeg har sett, forklarte den tidligere fostermoren til 26-åringen da hun forklarte seg for retten i dag.

Mannen bodde hos hennes familie fra han var 14 til 17 år, og viste da klare tegn på alvorlig omsorgssvikt.

I følge fostermoren visste han ikke hvordan han skulle vaske hendene, seg selv, eller fungere sosialt. Han klarte heller ikke å holde følge på skolen.

Etter perioden hos familien ble 26-åringen sendt til Psykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset i Stavanger. Etter oppholdet ønsket han å komme tilbake, men i følge kvinnen var oppgaven som fostermor for tøff.

Nektet å ta imot hjelp

Kvinnen, som er fagleder ved Tasta helse- og sosialkontor, var innkalt til retten i dag for å gi retten utvidet innsyn i situasjonen rundt 26-åringen.

Hun fortalte om tiden da sosialkontoret hadde oppsyn med 26-åringen da han bodde i Byggstien ved Løkkeveien i Stavanger.

– Han trengte hjelp hele veien, men nektet som regel å ta imot den, sa hun i retten i dag.

Sosialarbeiderne på kontoret mente at mannen burde ha bodd i bofellesskap, og foreslo dette for han ved flere anledninger. Mannen nektet. Han fikk også tilbud om hospits ved en anledning, men ville heller ikke dette.

Grafikk, dødsfall Stavanger

På bedringens vei

Det kom også frem i retten i dag at den yngste jenta i saken, på 15 år har flyttet til en privat barnevernsinstitusjon på Østlandet.

Da hun kom dit ble det avdekket at hun ikke har vært på skolen siden fjerdeklasse, men etter en tid med privatlærer ble det forklart at hun nå gjør det mye bedre.

Hun har ifølge fagpersonell på stedet hatt en formidabel utvikling.