– De glorifiserer voldtekt

Russepresident med klar tale i aviskronikk: – Ikke spill russehits med tekststrofer som «Kom bli med, ned på kne, lille luremus».

Kristoffer Sørensen

Russepresident Kristoffer Sørensen tar likestilling på alvor, derfor skjemmes han over flere av russene sine holdninger.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Han skjemmer seg så mye av flere medruss sine holdninger at han bare måtte si ifra. «Jeg skammer meg over at min generasjon pisser på likestillingsarbeidet» var tittelen på kronikken russepresident ved Bergeland videregående skole i Stavanger, Kristoffer Sørensen, hadde på trykk i Dagbladet i dag.

Like før Landstreff Stavanger braker løs tar han et oppgjør med det han kaller en ukultur blant russen, med et spesielt stikk til russelåter som har blitt spilt mye på tidligere russetreff i år.

– Tekstene er en slags glorifisering av en voldtektskultur, sier han til NRK.no.

«Jenta var litt fattig, men vi pulte likevel ...»

Han bruker tekstene til Tix and The Pøssy Project sin sang «Sjeiken» som eksempel. Her synger de blant annet «Kom bli med, ned på kne, lille luremus». Det finnes også andre russelåter med diskriminerende tekster, som denne: «Bjørnen sover, bjørnen sover, på et fittefjell, jenta var litt fattig, men vi pulte likevel ...».

Selv sier produsenten at russen selv forstår at tekstene bare er tull, men Sørensen mener at sangene er t steg tilbake når det kommer til likestillingsarbeidet som har blitt gjort i Norge.

– Vi har hatt en enorm fremgang i likestillingen i Norge, men når en da klarer å få så stor oppslutning for låter som forherliger en steinalderholdning til kvinner, og enda til finansiere det, vil jeg si at er å pisse på likestillingsjobben som har blitt gjort, sier Kristoffer Sørensen.

Sjeiken

BUNNSLAM: Kristoffer Sørensen kaller tekstene til Tix and The Pøssy Project for bunnslam. I sangen Sjeiken synger de blant annet «Kom bli med ned på kne lille luremus, tar deg med til et fullstappa horehus.»

Foto: Skjermdump Youtube

– De er vemmelige

Låtene oppfordrer blant annet til å sjenke jentene så fulle at guttene til slutt kan ha sex med dem. Det får russepresidenten til å se rødt.

– Jeg synes at de er vemmelige, og det tyder på et forkastelig kvinnesyn. Egentlig et forkastelig menneskesyn. Det eneste som er verdien med kvinner er å ha sex med dem, sier Sørensen om sangene som er laget på spesialbestilling fra russen rundt om i landet.

Glorifisering av voldtekter

Forrige helg anmeldte to russejenter voldtekt på russetreffet på Tryvann i Oslo.

Til tross for at arrangørene til helgen lover høyt sikkerhetsnivå på landstreffene både i Kongeparken og på Lillehammer, er Sørensen redd gutters holdninger til kvinner, sex og voldtekt vil gjøre arrangementene utrygge for jentene.

– Disse seksualiserte låtene har tatt av på Østlandet, og jeg regner med at de blir spilt på landstreffet i Kongeparken til helga, sier Sørensen, som oppfordrer russen til å boikotte russelåtene.