– Brannområdet er ulendt og bratt

Brannvesenet begynner å få kontroll over flammene ved Vårlivarden i Sandnes, men fremdeles kan brannen blusse opp igjen.

Brann ved Vårlivarden i Sandnes.

SE VIDEO: Brannmannskapene har store utfordringer fordi det brenner i bratt terreng, og tilgangen på vann er dårlig, ifølge Brannvesenet Sør-Rogaland.

– Siste rapport er at brannvesenet begynner å få kontroll over brannen, opplyser Gry Solem, informasjonskonsulent i Brannvesenet Sør-Rogaland litt etter klokken 13 tirsdag.

Brann ved Vårlivarden i Sandnes
Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK
Det har nå brent i ett døgn ved Vårlivarden i Sandnes

Det har brent i omlag to døgn ved Vårlivarden.

Foto: Ronny Hjertås

Brannen, som tirsdag hadde utviklet seg til et en flere kvadratkilometer stort område rundt turmålet Vårlivarden, startet søndag ettermiddag.

Selv om store mannskaper var involvert i slukningsarbeidet, måtte de trekke seg tilbake med uforrettet sak da mørket falt på mandag.

Krevende slukningsarbeid

Tirsdag morgen blusset flammene opp igjen flere steder. En stund var de ute av kontroll, men nå ser brannvesenet noe lysere på situasjonen, ifølge Solem.

– På dette tidspunktet ser det bra ut, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ved 10-tiden tirsdag deltar totalt 35 personer i slukningsarbeidet ved Vårlivarden i Sandnes, ifølge brannvesenet. To skogbrannhelikoptre er også satt inn.

VIDEO: Også tirsdag ble et brannhelikopter satt inn i slukningsarbeidet i Sandnes. Foto: Johan Mihle Laugaland.

Tirsdag ettermiddag har brannen holdt seg på samme sted i en god stund, men den kan likevel begynne å spre seg igjen. Dessuten er slukningsarbeidet krevende, ifølge Solem.

– Området er svært ulendt og bratt, i tillegg til at det er varmt, og dårlig tilgang på vann. Mannskapene gjør en formidabel innsats, men de begynner å bli slitne, sier hun.

Må avvise tilbud fra frivillige

Klokken 13 deltok 37 personer, både fra brannvesenet og Sivilforsvaret, i slukningsarbeidet. To skogbrannhelikoptre, som kan ta 3000 liter vann per tur, jobber også kontinuerlig.

Brannområdet ligger et stykke unna hus og hytter. Det er vindstille nå, og bebyggelsen er foreløpig ikke truet, ifølge Solem.

Brannvesenet har også fått henvendelser fra flere frivillige som ønsker å hjelpe til. Dem må de si nei til.

– Dette med tanke på sikkerheten deres. Vi oppfordrer også skuelystne til å holde seg borte fra brannområdet, sier Solem.