– Blindpassasjeren hoppet i havet og døde

Den nigerianske blindpassasjeren som i forrige uke ble nektet å gå i land i Stavanger, hoppet i Nordsjøen og døde, melder nederlandske medier.

Skip med blindpassasjer

Den nigerianske mannen kom til Stavanger som blindpassasjer, men fikk ikke lov til å gå i land da han ikke hadde visum eller reisepapirer.

Foto: Eirin Larsen / NRK

I forrige uke kom en nigeriansk mann til Stavanger som blindpassasjer ombord på lasteskipet Skaftafell. Han fikk ikke gå i land i fordi han manglet visum, og politiet overvåket skipet han var på, fram til det kastet loss mandag.

Nå melder Nederlandske medier at den nigerianske mannen hoppet i havet på fredag, skriver shippingavisen Tradewinds.

Ifølge nettavisen var mannen fortsatt ved bevissthet da han ble plukket opp av den nederlandske kystvakten 25 km utenfor kysten av Hoek van Holland, utenfor Rotterdam, men døde like etter på et sykehus.

Blindpassasjeren ble holdt inne på et rom ombord på båten, men kom seg løs og stakk av med en redningsvest. Han ble funnet i havet to timer senere.

Skaftafell

Lasteskipet Skaftafell ta til kai i Stavanger med en blindpassasjer ombord.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Forsøkte gjenopplivning

Ifølge det nederlandske nettstedet hoekvanholland gikk alarmen ombord på skipet klokka 18:05 fredag kveld, og mannen ble funnet i sjøen av et helikopter klokka 20.

Flashphoto.nl skriver at helikopteret først fant en redningsvest i sjøen, og deretter mannen, som da lå like under overflaten. Da var han bevisstløs, men kraftig nedkjølt. Både helsepersonell ombord i helikopteret og på sykehuset prøvde å gjenopplive mannen, men uten resultat.

Mannen ble oppdaget av mannskapet på båten da de var på vei fra Nederland til Stavanger. Skipet Skaftafell var registrert på Gibraltar og kom fra Togo. Det er fortsatt uklart hvor mannen gikk ombord på båten.

Både norsk helsepersonell, da båten lå til kai i Stavanger, og nederlandske leger i Rotterdam sjekket og utelukket at mannen var Ebola-smittet.

En nigeriansk mann får ikke gå i land i Stavanger fordi han mangler visum. Nå skal politiet overvåke skipet han er på, fram til det kaster loss.

ARKIVVIDEO (26.09.2014): Politiet overvåket skipet med den nigerianske blindpassasjeren ombord hele helga. Foto: Eirik Gjesdal/NRK.