Hopp til innhold

– Betyr sykt mye å vinne Ullandhaugstafetten

Lærerne på Austbø skole ønsket så sterkt at skolen deres skulle gå til topps i den årlige Ullandhaugstafetten, at de sendte laget sitt ut på besiktigelse av løypa hele fire timer før start. Det gav resultater.

Austbø vinner

Ingvild Wathne løper Austbøs jentelag inn til seier i Ullandhaugstafetten 2015. I målområdet venter glade lagkamerater

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM / NRK

– Det betyr sykt mye for lærerne våre at vi vinner denne stafetten, sier Ingvild Wathne, deltaker og ankerkvinne for Austbø skole.

Hun har nettopp løpt skolen sin inn til seier i den årlige Ullandhaugstafetten, foran Kannik og Gosen. Austbø vant stafetten i fjor også, med samme ankerkvinne.

– Lærerne sier at dette er som 17. mai for dem, sier Wathne.

Ingenting skulle derfor være overlatt til tilfeldighetene da startskuddet på Ullandhaug skole gikk ved 13- tiden torsdag.

– Lærerne ønsket så mye at vi skulle vinne, at vi var her på stadion fire timer før start i dag. Da gikk vi gjennom løypa, som eneste lag. Jeg tror lærerne er veldig stolte av oss nå, og det sa de til oss også, sier Wathne og smiler.

Konkurrerer mot venninner

Wathne hadde venninner som løp for andre skoler, noe som gjorde konkurransen ekstra betydningsfull.

– Det er litt fight å møte bekjente her i Ullandhaugstafetten, det er det. Det er ekstra gøy å vinne når jeg konkurrerer mot noen jeg kjenner, sier hun.

Ingvild Wathne (t.v) og Marte Sjurset

Ingvild Wathne (t.v.) og Marte Sjursen var svært fornøyd med å gå til topps i den årlige Ullandhaugstafetten.

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM / NRK

Om eget løp sier hun følgende:

– Det var egentlig helt greit. Vi ledet med veldig mye da jeg skulle ut og løpe, så jeg så egentlig ikke noe til noen av de andre lagene på min etappe, sier hun.

Det beste øyeblikket var, ikke overraskende, å komme alene mot mål.

– Det er skikkelig gøy å komme inn mot mål som førstemann når alle jubler i målområdet, sier hun.

Marte Sjursen løp 1. etappe for vinnerlaget. Hun har løpt stafetten tidligere, men merket presset før start i dag.

– Det er skummelt å konkurrere mot de andre skolene, og jeg var veldig nervøs før start. Jeg klarte å roe meg ned da jeg kom i gang, så det gikk bra, sier Sjursen.

Stort oppmøte

Mange hadde møtt opp for å se sin skole delta.

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM / NRK

Kom for sent til start

Guttene fra Austbø var ikke like heldige. De oppholdt seg lenge i garderoben før start, og kom for sent til starten. Da startskuddet gikk, mistet en deltaker stafettpinnen foran Austbøs mann, noe som gjorde at han ble hindret ut fra start. Som om ikke det var nok; en annen deltaker datt foran Austbøs første løper på vei ut fra stadion.

Laget klarte likevel å løpe inn til tredjeplass. Denne prestasjonen, sammen med jentelagets seier, gjorde at Austbø gikk av med seieren for beste skole i år.

Vinneren i gutteklassen ble Gosen, foran Ullandhaugs førstelag og nevnte Austbø. Skolen har vunnet stafetten flere ganger de siste årene, og vant også i fjor. Liban Kofi løp laget inn til seier. Han følte seg aldri presset av noen av konkurrentene.

– Jeg har løpt ankeretappen for Gosen de siste tre årene, og i dag hadde vi en så god ledelse. Jeg hadde roen, og var ikke stresset. Det å vinne betyr alt. Jeg tenkte at jeg måtte legge inn en liten feiring der da jeg nærmet meg mål, så derfor la jeg inn en Ronaldo-feiring. Det var deilig, sier han.

Vinner gosen

Liban Kofi jubler i det han passerer målstreken, og blir tatt imot av lagkamerater.

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM

– Dette er en festdag

Gosen

Tim Holm Jacobsen (t.v.) og Liban Kofi gjorde som i fjor, og vant årets stafett sammen med lagkamerater på Gosen.

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM

Arrangørskolen Ullandhaug setter voldsomt pris på begivenheten som i år arrangeres for 48. gang.

– Ullandhaugstafetten er en stor fest for oss. Da samles alle ungdomsskolene og vi får se masse flott ungdom, rett og slett en festdag. Vi er stolte over å vise frem ungdommene våre. De har mye å by på, sier Egil Alne, Avdelingsleder ved Ullandhaug skole.

Arrangør

Egil Alne på Ullandhaug skole setter stor pris på å være vertskap for den årlige løpsfesten.

Foto: FREDRICK AAKHUS-ØSTREM

Alne legger ikke skjul på at konkurransen mellom de ulike skolene til tider er stor.

–. Elevene husker hvem som vant. De husker kanskje at far eller mor har deltatt i Ullandhaugstafetten. Dette er en så gammel tradisjon at snart bestemor eller bestefar kan ha vunnet. Noen skoler arrangerer treninger og uttaksløp, mens andre satser litt mer på andre ting, men stiller allikevel lag. Vi er glade for begge deler, sier Alne.

Han ser på arrangementet som en fin arena for de unge.

– Som arrangørskole ser vi at dette er en fin mestringsarena for alle. At det er vinnere og tapere, er greit, men først og fremst er dette et veldig positivt arrangement. Vi er glade og stolte av å kunne være vertskap for de andre skolene, avslutter Alne.