– Alle studenter i Stavanger får bolig til høsten

Ventelistene for å få studentbolig er lavere i år enn de har vært tidligere. Boligassistentene ved UiS mener ingen studenter kommer til å slite med å få bolig til høsten.

Studentboliger_stavanger16

SiS senker prisene på parboliger i konkurransen med lavere priser i det private markedet.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Nå er det rundt 160 studenter som står på venteliste. Det er studenter som skal bo alene. Alle som har søkt parbolig, eller familiebolig har fått tilbud.

Det sier Trine Liland Forgaard i SiS-bolig. I fjor var det 250 studenter som sto på venteliste i begynnelsen av august.

Trine Liland Forgaard

Trine Liland Forgaard i SIS-boligg forteller at 160 studenter nå står på venteliste for å få bolig.

Foto: Julie Renee Buene / NRK

– I fjor tror jeg vi kan si at de fleste fikk et tilbud, ikke til semesterstart, men utpå høsten fikk alle et tilbud, sier Liland Forgaard.

Konkurranse

SiS har fortsatt ledige studentboliger for par. De senker nå prisene for disse boligene, slik at enslige studenter kan bo der billigere.

Forgaard mener dette skyldes konkurransen med det private boligmarkedet i Stavanger.

– Det har nok med privatmarkedet å gjøre. Det er et større tilbud på det private markedet for dem som skal bo flere sammen, og prisene har gått ned på det private markedet, sier Liland Forgaard.

Annerledes boligmarked

– Nå er jo boligmarkedet litt annerledes. Der det før var slik at studentene trengte mest å finne en plass å sove. Nå kan man velge litt mer, og det er der vi kan hjelpe litt mer til nå.

studentboliger

Boligassistenene Tonje Hakvåg og Charlotte Søyland mener alle studenter i Stavanger vil få bolig til høsten.

Foto: Julie Renee Buene / NRK

Det sier boligassistenene Tonje Hakvåg og Charlotte Søyland. De jobber med å hjelpe studentene med å finne private boliger. De mener det ikke vil by på problemer for noen av studentene og finne bolig til høsten.

– De som ikke får studentbolig kan bare senke skuldrene. Det er mange veldig gode alternativer der ute, sier Søyland.

Tidligere har Universitetet i Stavanger satt opp sovesaler for studenter som ikke hadde et sted å bo ved semesterstart. Det blir neppe nødvendig i år.

– Absolutt ikke. Hvis det er noen som tar kontakt med oss, kan vi finne et kjem, pegodt alternativ i løpet av fem minutter, mener Søyland.

Flere nyheter fra Rogaland