NRK Rogaland - Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny
 • Obs-varsel for kysten

  Det er sendt ut obs-varsel for Vestlandet sør for Stad. Det skal bli kraftig vind i perioden fram til fredag morgon, med auke til sør og søraust liten storm på kysten og i fjellet. Onsdag kveld går det over til full storm, opp til 25-35 m/s.

  Sterk vind på Askøybroen
  Foto: Tim Wassmo / NRK
 • Politiet er fornøyd

  Politiet hadde trafikkontroll ved Stokkastrand skole i Kopervik onsdag morgen. 79 bilførere ble kontrollerte for fart, og adferd ellers, og politiet hadde ikke grunn til å reagere mot noen. -Meget bra!, skriver politiet på Twitter.

 • Sofie og Filip mest populært

  Sofie toppet navnestatistikken for jenter i Rogaland i fjor. Deretter følger Nora og Sara, og Rogaland følger dermed etter resten av landet. Det mest populære guttenavnet i Rogaland i fjor var Filip, fulgt av Kasper og Oliver.

 • Siste periode med kontantstøtte

  Frp-topp Roy Steffensen tror vi er inne i den siste stortingsperioden med kontantstøtte. Han mener Norge ikke har råd. – Denne regjeringen har sagt at tidlig innsats er en viktig påle for politikken vår. Da må vi se på hva som er gode tiltak. Å fjerne kontantstøtten vil være et av de beste virkemidlene, sier Steffensen til Klassekampen.

  Roy Steffensen (Frp)
  Foto: Frp
 • Frykter fortsatt giftdeponi

  Det er fortsatt bekymring i Rekefjord i Sokndal for at det kan kommet et deponi for farlig avfall i gruvekrateret til Rekefjord Stone, skriver Dalane Tidende. Sokndal kommune har ennå ikke fått noe vedtak fra sentrale myndigheter om at deponiet skal til Brevik, og ikke Rekefjord. Høyre i Sokndal mener kommunen nå må få forsikringer om at det Rekefjord er uaktuelt som deponi for farlig avfall.

  Steinbrudd i Sokndal
  Foto: Sira Photography
 • Lærere kan bli overtallige

  Det er nå færre avgangselever i grunnskolen i Rogaland, og dette fører til at 50 lærere i de videregående skolene kan bli overtallige, skriver Aftenbladet. Fylkeskommunen har lagt inn en reduksjon på 25,5 klasser fra høsten. Utdanningsforbundet har sendt inn flere forslag for å unngå oppsigelser av lærere, og mener nedgangen i tallet på elever er midlertidig.

Distriktsnyheter fra Rogaland. TV