NRK Meny
Normal

Skadd 78-åring ennå ikke avhørt etter dødsfall i Egersund

Politiet vet fremdeles ikke hva som skjedde før en 23-åring døde i en leilighet i Egersund tidlig om morgenen 1. nyttårsdag. Mannen som fikk alvorlige skader er for dårlig til å bli avhørt.

Strandgaten Egersund

Det var godt synlige blodspor utenfor leiligheten i Egersund hvor en 23 år gammel mann ble funnet død tirsdag morgen. Like før hadde politiet fått melding om ruteknusing og skrik fra boligen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Vi er fortsatt veldig usikre på hva som egentlig har skjedd. Vi er faktisk også usikre på om det har skjedd noe straffbart, sier politioverbetjent i Egersund, Arne Lindland.

Arne Lindland

Arne Lindland.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

I over ett døgn har politiet etterforsket saken der 23 år gamle Espen Aase ble funnet død etter at naboer hadde meldt fra om bråk i en leilighet i Strandgaten i Egersund. En 78-åring ble funnet alvorlig skadd i samme leilighet.

– Så langt i etterforskningen har ikke politiet informasjon om at huseier og avdøde har kjent hverandre eller har hatt kontakt med hverandre før den tragiske hendelsen, skriver Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

Kvinnen snakker ikke norsk

Til nå er 15 vitner avhørt, inkludert kvinnen som var i leiligheten om morgenen 1. nyttårsdag. Politiet tror ikke det var flere i boligen enn de tre.

Kvinnen har imidlertid ikke kunnet opplyse så mye om hva som har skjedd.

– Hun snakker ikke norsk, og har dermed har ikke fått med seg alle detaljer i det som skjedde i huset. Hun var heller ikke til stede under det som skjedde, men andre steder i huset, sier Lindland.

Politiet har fått kartlagt noen av bevegelsene til både den avdøde 23-åringen og 78-åringen som ble funnet alvorlig skadd i leiligheten, men vet fremdeles ikke alt. Begge har vært utendørs i løpet av denne natten.

Ønsker flere tips

– Vi er derfor interesserte i opplysninger fra personer som kan ha sett 23-åringen, særlig nær dødstidspunktet klokken 5. Alene eller sammen med andre, sier politioverbetjenten.

Politiet har også noen hull rundt hva 78-åringen har foretatt seg nyttårsnatten.

Dødsårsaken er heller ikke klarlagt. Det var mye blod rundt et knust vindu i leiligheten, og Lindland utelukker ikke at skader fra vinduet kan være dødsårsaken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Strandgaten Egersund

Politiet sperret av gaten utenfor leiligheten tirsdag morgen. Krimteknikere har gjort undersøkelser på åstedet.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Dette kan obduksjonen avklare. Vi venter den foreløpige obduksjonsrapporten om noen få dager, sier han.

Er bedre, men kan ikke avhøres

78-åringen ble brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS), hvor han fremdeles ligger. Han er på bedringens vei, men kan ikke avhøres ennå.

– Han har begynt å våkne, men er ennå ikke i en slik tilstand at det går an å avhøre ham, sier Lindland.

Kriseteamet i Eigersund kommune har vært i kontakt med både vitner og familiene til de to involverte mennene.

– Politiet er kjent med at det går rykter om hva som har skjedd. I denne saken er mange i dyp sorg, og mange sitter igjen med spørsmål. Det er derfor viktig at alle som har informasjon tar kontakt med politiet, og ikke går videre med rykter som kan gi de pårørende en enda større påkjenning, skriver politiet i pressemeldingen.