NRK Meny
Normal

Ny runde med styrtregn i sør på lørdag

NVE har sendt ut varsel om fare for jordskred for lørdag. På mandag kommer restene av den tropiske stormen Cristobal.

Flom

På lørdag kommer det trolig opp mot 50 millimeter nedbør i Sør-Rogaland. slik så det ut på Jæren under det voldsomme regnværet for tre uker siden.

Foto: Arne Varhaug

– Det kommer en ny front inn mot Rogaland og Sørlandet lørdag formiddag. Det kraftigste regnværet får vi på ettermiddagen. Prognosene viser at det kan komme opp mot 50 millimeter nedbør på tolv timer.

Det sier Statsmeteorolog Mette Skjerdal ved Værvarslinga for Vestlandet til NRK.

Les også: Nå blir det søkkvått i sør

Regnet vil og flomme ned over Agder-fylkene og Telemark, men det er den sørlige delen av Rogaland som får mest nedbør denne gangen.

Varsel om jordskredfare

Meteorologenes varsel har fått Norges Vassdrags og energidirektorat (NVE) til å sende ut dette varselet fredag formiddag:

«Det ventes mye regn opp mot 50 mm lørdag. Nedbørmengden er noe usikker. Det ventes stigende grunnvannstand og vannmetningsgraden i bakken blir høy. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales».

Oversvømmelse på Daleveien

De store nedbørmengdene som ventes lørdag har fått NVE til å sende ut varsel om fare for jordskred.

Foto: Ronny Hjertås

Cristobal kommer mandag

Det blir ikke spesielt tarvelig utendørs i sør på lørdag. Samtidig med det kraftige regnværet blåser det opp.

– Det blir sørøstlig liten til stiv kuling. Den minker til bris utpå kvelden, sier Skjerdal.

Les også: Vilt vær gir rekorderstatninger

Søndag letter været opp, med mindre nebør og gløtt av sol. det er likevel bare en pustepause. Den neste runden kommer mandag.

– Da venter vi restene av den tropiske stormen Cristobal inn mot kysten. Riktignok går den noe lenger nord enn de tidligere prognosene viste, men den vil likevel gi en god del nedbør i Rogaland, sier Skjerdal.