3,5 Millioner over prisantydning

- Sjelden at slike perler i dette området er til salgs, forklarer megler.

Millioner over prisantydningen

Dette huset i bydelen Eiganes i Stavanger ble solgt for 3,5 millioner kroner over prisantydningen.

Foto: Eiendomsmegler 1

Boligmarkedet i Stavanger er landets kjappeste, og folk betaler langt over prisantydning. I tillegg overgår etterspørselen tilbudet med god margin.

I dag ble en bolig i bydelen Eiganes i Stavanger solgt for 9,5 millioner, hele 3,5 millioner over takst, noe megleren betegner som svært uvanlig.

Kjøperen forelsket seg

- Det som skjedde her er noe vi meglere kaller "liebhaber"-effekten. Dvs. at noen absolutt vil bo i et område, og forelsker seg i et spesielt hus. Da sitter pengene løst, sier Arnfinn Høigård i Eiendomsmegler 1.

Han forklarer at slike eneboliger er vanskelige å sette prisantydning på.

- Når det ikke er mange tilsvarende hus på markedet er det ikke så mange å sammenligne med. I tillegg er slike hus uvanlige og unike. Det er sjelden at slike perler i dette området er til salgs, sier han.

Med på visning

Onsdag kveld var NRK Rogaland med på en visning i et rekkehus i Stavanger. Rekkehuset hadde prisantydningen på litt under 3 millioner. Det er mer enn dobbelt så mye som eieren betalte da han kjøpte det i 2003.

– Jeg forventer at det kommer ganske mye folk. Jeg har hørt at de store massene av folk er ute etter rekkehus. Jeg tror ikke leiligheten går under prisanntydning hvertfall, sa eieren Stian Fosså før visningen i går.

Fosså tok ikke feil. Allerede i dag, torsdag ble huset hans solgt for 3,3 millioner kroner, altså 325.000 kroner over prisantydning.