38 mister jobben når trykkeri legges ned

Schibsted trykk i Stavanger legges ned i november. Det har styret i Schibsted bestemt.

Schibsted Trykk Stavanger, Forus

Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis (nå RA Dagsavisen) trykkes i Stavanger. Avisene skal i framtida trykkes i Bergen eller Oslo.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Fall i papiravisproduksjonen har skapt overkapasitet på trykkeriene i Oslo, Bergen og Stavanger. I Stavanger blir 38 ansatte berørt når Schibsted trykk legger ned.

Både Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis (nå RA Dagsavisen) trykkes i Stavanger. Det samme gjør Fædrelandsvennen etter at Schibsted la ned Kristiansand-trykkeriet i 2014.

Avisene skal i stedet trykkes ved de andre trykkeriene som Schibsted beholder.

Samuel Høines

Samuel Høines.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Arbeidet vi gjør her, skal over til Bergen og Oslo, sier klubbleder for Grafisk, Samuel Høines.

– Papiravisleserne får dårligere produkt

– De legger oss ned fordi de har for lite arbeid på de andre trykkeriene. Vi, som er det minste trykkeriet, blir ofra for at de andre to skal få bedre vilkår, og tjene mer penger, hevder han.

Trykkeriet på Forus, mellom Sandnes og Stavanger, blei åpna i 1999. Høines mener avisleserne i regionen taper på Schibsted-beslutninga.

– Det er veldig trist. Både for regionen, for alle som jobber her og for dem som er interessert i papiraviser. De får et produkt som er dårligere, sier han, med referanse til at avisene må trykkes tidligere når trykkinga skjer i en annen by, enten det blir Bergen eller Oslo.

Noen kan få jobb i Oslo

Ifølge pressemeldinga fra Schibsted vil det være behov for noe oppbemanning ved trykkeriet i Oslo som følge av overføring av produksjon. Ansatte i Stavanger vil bli prioritert til disse jobbene.

Lars Helle

Lars Helle.

Foto: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, bekrefter at avisa får tidligere deadline.

– Vi får en dårligere deadline, men samtidig får vi også redusert kostnader som i større grad gjør det mulig å skjerme vår hovedoppgave, å lage god journalistikk med utgangspunkt i Rogaland, sier Helle ifølge pressemeldinga.