300 vil brenne sankthansbål, men det er ikke sikkert noen av dem får lov

Brannvesenet vurderer fortsatt totalforbud mot bålbrenning på mandag kveld. Lengst sør i fylket er forbudet allerede innført.

Sankthansbål ved Hana Båtforening

Brannvesenet i Sør-Rogaland har fredag morgen fått inn 300 meldinger om små og store sankthansbål som skal avbrennes i forbindelse med sankthans.

Foto: Kjell Vestly

– Brannvesenet har fredag morgen fått inn 300 meldinger om små og store sankthansbål som skal avbrennes i forbindelse med sankthans i Brannvesenet Sør- Rogaland IKS sine ni eierkommuner.

Det går fram av en pressemelding fra brannvesenet.

Det er sankthansaften på mandag 23. juni. mange planlegger likevel å tjuvstarte feiringen i helgen.

Les også: Det kan bli bålforbud på St.Hans

Brannvesenet Sør-Rogaland IKS aksepterer brenning av sankthansbål også lørdag 21. juni. Fredag 20. juni er siste frist for å sende inn melding til brannvesenet om brenning av sankthansbål.

Vurderer fortsatt totalforbud

Brannvesenet var lenge bekymret for faren for skog- og gressbrann i forbindelse med sankthansfeiringen.

Sankthans

Det er sankthansaften på mandag 23. juni. mange planlegger likevel å tjuvstarte feiringen i helgen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Nå har vi hatt noe nedbør de siste dagene, men det er fremdeles svært tørt. Faren for spredning av brann er derfor noe som må vurderes hele tiden. Det er på nåværende tidspunkt ikke lagt ned noe totalforbud, sier Randi Hetle, branninspektør i Brannvesenet Sør- Rogaland IKS.

Dalane Tidende skriver fredag at brannsjef John Skåland i Lund kommune har nedlagt forbud mot sankthansbål i år.

Brannvesenet kommer til å kontrollere flere av de innmeldte bålene de neste dagene. Hensikten er å sikre at bålene er forsvarlig satt opp og at det ikke er noen fare for spredning og forurensning.

– Husk at den som er ansvarlig for bålet selv må vurdere risikoen for spredning. Vær spesielt oppmerksom på vind og tørr vegetasjon i nærheten av bålet, sier Hetle.