29-åringen tilstår Ålgård-drap

29-åringen som ble tatt og siktet for drapet på Ålgård i august, har tilstått at han drepte den 26 år gamle mannen.

Krimteknikere

Kriminaltekniker fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen på Ålgård søndag der det dagen før ble funnet en død person.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– I avhør denne uken har 29-åringen erkjent at han drepte mannen, sier politiadvokat ved Sør-Vest politidistrikt, Lars Ole Berge, til NRK.

29-åringen ble sammen med en 21 år gammel kvinne, pågrepet og siktet for å ha drept den 26 år gamle mannen på Ålgård 13. august.

Politiadvokat Berge peker på at kvinnen fremdeles ikke har gitt noen forklaring, og at politiet derfor ikke kan gi flere detaljer om 29-åringens forklaring. Kvinnen er innlagt på psykiatrisk institusjon.

Det var Aftenbladet som først meldte om tilståelsen.

– Ikke straffskyld

– Det er viktig for oss å kontrollere opplysningene siktede har kommet med i avhør, og det er fortsatt fare for bevisforspillelse knyttet til detaljer rundt drapet. Derfor må vi holde kortene tett til brystet, opplyser Berge ifølge en pressemelding.

Men 29-åringen erkjenner ikke straffskyld. Det understreker hans forsvarer Christine Braastad Orre i TP Advokatfirma overfor NRK.

– Han har gitt en forklaring som går på faktiske handlinger, som kan samsvare med siktelsen, men det foreligger ingen erkjennelse av straffskyld, sier hun.

Braastad sier videre at handlingene 29-åringen har erkjent, innebærer straff.

Politiadvokat Lars Ole Berge, Sør-Vest politidistrikt

Lars Ole Berge, politiadvokat ved Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Ifølge Berge endrer ikke spørsmålet om straffskyld det faktum at 29-åringen innrømmer drapet.

– Sånn som vi opplever 29-åringens forklaring så har han forklart at han har utført handlingen forsettelig, og spørsmålet som da forsvarer tar et forbehold om, det er jo spørsmålet rundt hans tilregnelighet på gjerningstidspunktet, sier Berge til NRK.

Obduksjonsrapport

Det var i en omsorgsbolig for personer med rus- og psykiatriproblemer den drepte mannen ble funnet av ansatte i Gjesdal kommune 13. august.

Politiet arbeider fortsatt med å kartlegge hvem som har vært innom leiligheten i det aktuelle tidsrommet.

Politiet har heller ikke mottatt obduksjonsrapporten, og vi vet ikke når den dukker opp.