NRK Meny
Normal

28 års fengsel i Helseth-saken

Tre personer er dømt for drapet på Egersund-mann og kona hans i Russland.

Astrakhan

Slik så inngangen til Ståle og Svetlana Helseths hjem ut etter drapene i Astrakhan i fjor sommer.

Foto: Morten Jentoft / NRK

Russisk fylkesrett har dømt 27 år gamle Aleksander Gofman til fengsel i 28 år etter drapene i Astrakhan 30. juni i fjor.

27-åringens kone Olga og hennes far er dømt for medvirkning til drapet på det norsk-russiske ekteparet. De to er dømt til 14 års fengsel, skriver VG .

Egersunderen Ståle Helseth (40) og kona Svetlana ble drept i sitt eget hjem. De to etterlot seg en da ett år gammel sønn.

LES: Lurt i drapsfelle
LES: Ny mann pågrepet

Vil ha barnebarnet til Egersund

Gofman skal ha drept ekteparet med fire skudd mens de sov i sin egen seng i leiligheten i Astrakhan.

27-åringen har i retten forsøkt å påta seg ansvaret for drapene aleine. Retten mente likevel at kona og svigerfvaren deltok i planleggingen og gjennomføringen av drapene.

Ståle Helseths far, Svein Helseth i Egersund, har kontakt med besteforeldrene i Russland for å få utlevert barnebarnet til Norge. Foreldrene skal ha gitt uttrykk for at de ønsket dette før de ble drept.

- Godt de er tatt

- Vi var redde for at det ikke skulle falle dom i saken, men det er godt at de har tatt de rette personene og funnet dem skyldige, sier Svein Helseth til VG.

LES: Sorg på arbeidsplassen

Ståle Helseth var ansatt i Aker Solutions og har tilknytning til Aker Egersund. Han jobbet på ulike prosjekter for Aker Solutions i mange år både i Norge, Russland og andre deler av verden.