250 mister jobben i oljeservice-selskap

Oljeserviceselskapet Beerenberg kutter antallet ansatte fra 1650 til 1400 på grunn av lav aktivitet i oljebransjen.

Oljearbeidar på Statfjord B

VEDLIKEHOLD OG MODIFIKASJON: De fleste som jobber i selskapet jobber med vedlikehold og modifikasjon ute på olje- og gassinstallasjoner onshore og offshore. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Mathias Oppedal

Oljeserviceselskapet Beerenberg kutter antallet ansatte fra 1650 til 1400 på grunn av lav aktivitet i oljebransjen. Selskapet har hovedkontor i Bergen, men har også kontor i Stavanger og på Avaldsnes.

De ansatte ble orientert om nedbemanningen tirsdag, skriver Vest 24.

Ole Klemsdal

Ole Klemsdal er kommunikasjonssjef i Beerenberg.

Foto: Beerenberg

– Foreløpig går vi ikke ut med hvilke avdelinger som vil bli rammet av kuttene, men i inneværende år vil alle som mister jobbene sine få beskjed, sier kommunikasjonssjef i Beerenberg, Ole Klemsdal til NRK.

De fleste som jobber i selskapet jobber med vedlikehold og modifikasjon ute på olje- og gassinstallasjoner onshore og offshore.

Kuttet i fjor

I fjor reduserte selskapet staben med 150 ansatte, til tross for en rekordomsetning på 2,3 milliarder kroner og et rekordoverskudd på 178 millioner kroner.

– Vi må gjøre en reduksjon på ytterligere cirka 250 ansatte. Det er helt nødvendig for å tilpasse oss markedet vi operer i, sier Klemsdal.

Roar Abrahamsen, som er leder i Fellesforbundet avdeling 5 er kjent med saken.

– Det er like tragisk for hver og en. Folk sitter i slike forhandlinger mange steder nå, og det bare øker og øker, sier han.