NRK Meny
Normal

250 000 kroner til Varhaug

Pål Varhaug ble vinner av ”Bilsporttalentet 2007”

Pål Varhaug får pris

Racerføreren Pål Varhaug (16) fra NAF Motorsport Gjesdal stakk av med seieren i konkurransen ”Bilsporttalentet 2007”.

Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling lørdag kveld kunne Varhaug motta den gjeve premien til en verdi av hele 250.000 kroner.

Knallhard fysisk test

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over en hel dag på Rudskogen i begynnelsen av oktober. Både kjøring med crosskart og racingbiler inngår. I tillegg må finalistene gjennom en knallhard fysisk test, de må presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen i oktober, og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene i år var Pål Varhaug. Varhaug har i år kjørt Formel Renault 2.0 for det Sveits-baserte teamet Jenzer Motorsport ute i Europa. Han endte blant annet på en meget sterk 2. plass i det åpne sveitsiske mesterskapet.

Startet med gokart

Som de aller fleste internasjonale formel-førere startet Pål sin karriere i gokart, der han oppnådde flere gode resultater både nasjonalt og internasjonalt. For fremtiden er imidlertid siktet stilt inn på formel-kjøring, og neste år fortsetter Varhaug i Formel Renault 2.0. Men da tar han steget opp i Euroserien der enda hardere konkurranse venter 16-åringen.

Årets finaledeltagere var:

Eyvind Brynildsen, KNA Indre Ytre Østfold, 19 år, Rally

Christian Krognes, KNA Varna, 17 år, Karting

Olav Opås, KNA Solør Motorsport, 18 år, Racing

Pål Varhaug, NAF Gjesdal, 16 år, Racing

Kenneth Østvold, NMK Elverum, 18 år, Karting