22 år gammel bilfører har mottatt trusler etter at 16-åring døde

22-åringens advokat mener stemningen på Moi etter at en 16-åring ble funnet død i Lundevatnet kan ødelegge bygda for mange år fremover.

Funn på Moi

22-åringens advokat mener stemningen på Moi etter at en 16-åring ble funnet død i Lundevatnet kan ødelegge bygda for mange år fremover.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Min klient har vært utsatt for veldig sterk pågang, blant annet på Facebook. Han har også fått direkte trusler.

Det forteller Odd Rune Torstrup som advokat for 22-åringen som kjørte bilen.

Les også: Sjåfør anmeldt etter at 16-åring ble funnet død i Lundevatnet

– Mitt syn er at dette må vi holde oss for gode til. Denne saken skal undersøkes grundig fra politiet sin side. den skal undersøkes grundig fra påtalemyndigheten sin side. Så må ingen som ikke har vært til stede der det skjedde gå inn og trekke forhastede konklusjoner, sier Torstrup.

Odd Rune Torstrup

Odd Rune Torstrup er advokat for 22-åringen som kjørte bilen den omkomne 16-åringen var passasjer i.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Satt av på rasteplass

16-åringen ble funnet omkommet i Lundevatnet ved E-39 mandag 15. august. Han ble sist sett av venner på rasteplassen ved E39 på fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder ved totiden natt til søndag 14. august.

Familien meldte gutten savnet klokken 23 søndag kveld. Han var ikke kommet hjem etter å ha vært ute på lørdag kveld.

Les også: Politiet bekrefter at den omkomne er den savnede 16-åringen

16-åringen hadde vært på fest sammen med noen venner da han ble satt av på en rasteplass der veien over Tronåsen starter, rett ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder.

Anmeldt

Den 22 år gamle mannen som kjørte bilen, er anmeldt til politiet for å etterlatt en person i hjelpeløs tilstand. Ifølge Aftenbladet er han anmeldt av familien til 16-åringen som omkom.

Bilførerens advokat har tidligere avvist at det var straffbart å sette 16-åringen av på veien.

«Ut ifra de opplysningene jeg sitter inne med har sjåføren ikke gjort noe galt – langt mindre noe straffbart», skrev Torstrup i en SMS til NRK.

Ødeleggende

Advokaten forteller at klienten hans så langt ikke har ønsket å anmelde truslene han har mottatt.

– Han vil egentlig bare ha ro. Hans anliggende nå er å hjelpe politiet med å oppklare saken på best mulig vis, sier Torstrup.

– Jeg håper at den voksne delen av befolkningen på Moi snakker med ungdommene sine, tar dette ved middagsbordet og sier at nå må vi roe oss litt ned, slik at ikke dette skal virke ødeleggende for hele bygden i mange år framover, sier Torstrup.